7 oefeningen die je thuis kunt doen om van die vervelende nekpijn af te komen zonder medicijnen te gebruiken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 oefeningen die je thuis kunt doen…
Wat wetenschappers in 2019 voor ogen hebben om klimaatverandering tegen te gaan, lijkt op science fiction In India hebben ze de brandstof van de toekomst ontwikkeld: licht en water zijn de ingrediënten

7 oefeningen die je thuis kunt doen om van die vervelende nekpijn af te komen zonder medicijnen te gebruiken

Door Janine
1.047
Advertisement

Als er iets is waar ons lichaam niet biologisch klaar voor is, is het waarschijnlijk de hoeveelheid tijd die we met ons hoofd gebogen doorbrengen met de smartphone. Elke dag besteden we namelijk uren en uren aan het tikken van berichten, het controleren van meldingen, het bekijken van video's... Allemaal acties die een sterke druk op onze nek uitoefenen. Omdat we weten dat technologie een onderdeel van ons leven is geworden, hebben we besloten om enkele oefeningen te verzamelen die je zullen helpen de negatieve gevolgen van deze verkeerde houdingen te onderdrukken.

NB: alle oefeningen moeten LANGZAAM worden uitgevoerd en nooit de positie boven de spanningsdrempel FORCEREN

1. Kameel positie

Ga op je knieën zitten, breng je armen naar achteren en pak je enkels of hielen. Strek de benen langzaam uit, breng het bekken naar voren en buig het hoofd naar achteren. Deze positie, die 30-60 seconden wordt aangehouden, zal je helpen je nek en rug te ontspannen en te versoepelen.

2. In de hoek stretchen

Ga voor een hoek staan, open je armen en plaats je onderarmen tegen de muur. Neem een comfortabele houding aan, met de ellebogen net onder de schouderlijn. Druk nu het lichaam in de richting van de muur en strek het bovenste deel van de romp voorzichtig uit.

Advertisement

3. Cobra positie

Ga op de grond liggen met je handpalmen op de vloer. Adem uit en begin dan de romp op te tillen en houd het bekken op de grond. Houd de positie ongeveer 40 seconden vast: hierdoor wordt de ruggengraat opnieuw uitgelijnd door de buiging te contrasteren.

4. Masseren met een tennisbal

Pak een tennisbal en schuif hem voorzichtig in de nek, druk op de punten waar je meer spanning voelt. Vraag iemand om deze massage te doen voor extra effect en geniet van de ontspanning.

5. Oefening met vingers op de kin

Ga lekker zitten en plaats je vingers op de kin. Druk langzaam met je vingertoppen en breng je kin terug, totdat je een spanning voelt aan de basis van de schedel. Houd de positie 5 seconden vast en ontspan.

Advertisement

6. De boog

Deze positie is geschikt voor de meer ervarenen. Ga op de grond liggen en pak je enkels vast. Adem uit en begin jezelf op te tillen door een achterwaartse boog te maken. Houd de positie 10 seconden vast en ontspan.

7. De nek strekken

De nek strekken heeft maar één regel: het moet langzaam gebeuren. Je kunt het hoofd naar links en rechts draaien, omhoog of omlaag, of het aan beide kanten kantelen, zolang je het maar langzaam doet en de spieren probeert te ontspannen. Probeer het, het is de moeite waard!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt