Doordat er minder vlees gegeten wordt zijn er sinds 2007 jaarlijks een half miljard dieren gered - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Doordat er minder vlees gegeten wordt…
De plasticvanger is vertrokken, maar niet alles gaat volgens plan: hier zijn alle details De Oude Grieken toonden ongeveer 2000 jaar geleden aan dat de aarde rond is. Hoe dan?

Doordat er minder vlees gegeten wordt zijn er sinds 2007 jaarlijks een half miljard dieren gered

756
Advertisement

De negatieve effecten van te veel vlees eten voor de gezondheid en het milieu zijn al enige tijd bekend. En dan hebben we het nog niet eens over de wreedheid en de ijzingwekkende omstandigheden wat betreft hygiëne en gezondheid in intensieve veehouderij.

Dit had als gevolg dat eerst het aantal vegetariërs toenam en later het aantal veganisten, zoals wel blijkt uit de talloze restaurants die onlangs in de lift zitten.

Dit alles heeft eindelijk invloed gehad op de vleesverwerkingsindustrie. Er is namelijk vanaf 2007 tot aan nu een uitzonderlijke afname geregistreerd van het aantal dieren dat naar de slacht gaat.

Ondanks dat er geen massale overstap is geweest naar vegetarisch eten, neemt de vleesconsumptie sinds 2007 voortdurend af. Volgens de organisatie The Humane Society is er alleen al in de V.S. een afname van 10% per hoofd van de bevolking waargenomen. Er zijn in 2007 ongeveer 9,5 miljard dieren geslacht. Dit aantal daalde sinds 2014 met 400 miljoen bij monde van ondervoorzitter Paul Shapiro van The Humane Society:

"Dat betekent dat er vergeleken met 2007, er vorig jaar bijna een half miljard minder dieren werden gekweld in industriële veehouderijen en slachterijen ondanks dat de Amerikaanse bevolking is gestegen.

In feite zijn er elk jaar bijna 500 miljoen levens gespaard; het is een tendens die, als het daadwerkelijk een tendens is, de komende jaren en decennia de toekomst voor dieren er mogelijk echt rooskleurig uitziet.

foto: pixabay

Dit feit betekent ook dat mensen vlees niet opgeven, maar er minder van eten. Daarbij moeten we niet vergeten dat er in de afgelopen 10 jaar heel veel vegetarische - net zo, of juist veel smakelijkere - alternatieven zijn gekomen voor traditionele vleesproducten. Tegelijkertijd komt er het besef van welke schade voor de gezondheid te veel vlees eten veroorzaakt.

Bovendien neemt ook het aantal vegetariërs en veganisten toe: steeds meer atleten en artsen gaan zo leven, en worden zo een voorbeeld voor anderen om te volgen.

Advertisement
foto: pixabay

Zoals altijd helpt het internet ook de boodschap van vegetariërs en veganisten. Het is namelijk veel makkelijker om op die manier de wereld te ontdekken van intensieve veehouderijen, het leven van deze dieren en wat hen wordt onthouden, die vaak puur uit vermaak worden mishandeld door degene die het vee houdt.

Door te weten wat er zich afspeelt in de vleesindustrie kan je beslissingen maken die ethisch verantwoordelijker zijn. Als meer mensen dat gaan doen zou dat alleen maar goed zijn voor de aarde. Zeker als we niet vergeten dat "miljoenen kleine vriendelijke gebaren de wereld zullen veranderen." 

Tags: DierenEten
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt