Deze 10 kamerplanten dragen bij aan een ideaal microklimaat

door Skip

23 December 2018

Deze 10 kamerplanten dragen bij aan een ideaal microklimaat
Advertisement

Vooral planten en bomen voorzien de lucht van zuurstof. Een plant in huis plaatsen kan in meerdere opzichten heilzaam zijn voor de gezondheid. Er zijn planten die je helpen slapen, die positieve energie stimuleren en planten die het microklimaat in huis stabiliseren. Misschien weet niet iedereen dat bepaalde soorten juist vocht aan de lucht kunnen onttrekken of juist droge lucht kunnen bevochtigen, allemaal ten gunste van het klimaat in huis. Deze 10 planten gaan je helpen om een perfect microklimaat te scheppen.

Advertisement

1. Coffea arabica (Koffieplant)

1. Coffea arabica (Koffieplant)

Joonasl/Wikipedia

Deze struik heeft bij voorkeur een goede bewatering nodig en neemt het teveel aan vocht in de lucht op. Als hij in bloei staat geeft hij tropische geuren af.

Advertisement

2. Mirte

2. Mirte

it1315922/Flickr

De mirte is een al heel oud symbool voor vrede en vreugde en wordt deze vandaag gebruikt als sierplant. Deze plant herstelt het microklimaat in huis door vocht te op te nemen en zuivert het de lucht van bacteriën dankzij de verdelgingsmiddelen die door de bladeren en bessen worden geproduceerd.

3. Laurier

3. Laurier

Pixabay

De laurier houdt van vochtige lucht, schaduw en een goede bewatering. De plant neemt de vochtigheid uit de lucht op waardoor het perfecte microklimaat in kamers weer wordt hersteld, en kunnen gedroogde laurierblaadjes worden gebruikt in de keuken!

4. Citroen

4. Citroen

Pixabay

Deze plant zorgt tijdens z'n bloeitijd voor een intense citrusgeur en neemt het teveel aan vocht in de lucht op. Citroen is gek op zon, regelmatig water krijgen en niet al te vochtige grond.

5. Lepelplant (Spathiphyllum)

5. Lepelplant (Spathiphyllum)

Pxhere

Dit is een plant die van vochtigheid houdt en het teveel daaraan opneemt en uitstekend is voor binnen. Deze plantensoort vernietigt schimmelsporen en hij staat het liefst in badkamers waar de temperatuur het hele jaar door gelijk is.

Advertisement

6. Westerse levensboom

6. Westerse levensboom

F. D. Richards/Flickr

Deze groenblijvende plant maakt droge lucht vochtig en verfrist z'n omgeving. Hij helpt in de strijd tegen stof en bestrijdt hij hoofdpijn wanneer je die hebt, en dat allemaal voor een beetje water en een schaduwrijke omgeving.

7- Treurvijg

7- Treurvijg

MaxPixel

Dit is een van de meest populaire planten voor in huis. Zorgen voor een treurvijg kost niet veel moeite. Deze plant maakt de lucht vochtig, verwijdert het te hoge gehalte aan gifstoffen en houdt stof tegen met zijn bladeren. Op de tocht staan, te veel zon en te veel water, daar houdt hij niet van.

Advertisement

8. Sansevieria

8. Sansevieria

marissa anderson/Flickr

Deze plant zorgt voor vocht in de lucht en hij produceert enorm veel zuurstof. Veel zorg heeft hij niet nodig en hoeft hij wanneer je hem water geeft ook niet heel veel te hebben. Verder kunnen ze overal in huis staan.

9. Kalanchoë

9. Kalanchoë

Pexels

De kalanchoë is gek op droge lucht en hoopt het vocht zich op de bladeren op, waarmee het binnenklimaat is geregeld. Vaak water geven hoeft niet, zet hem gewoon wel op een plaats in huis waar er voldoende zon is.

Advertisement

10. Kamerwijnstok (Cissus)

10. Kamerwijnstok (Cissus)

Dinesh Valke/Flickr

De bladeren van de kamerwijnstok lijken misschien op druivenbladeren, maar ze lijken meer op hedera, waarmee de plant veel eigenschappen deelt. De plant past zich aan droge lucht aan door het gaandeweg te bevochtigen. Het is voldoende om de bladeren regelmatig met een vernevelaar water te geven.

Advertisement