Deze 10 kamerplanten dragen bij aan een ideaal microklimaat - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze 10 kamerplanten dragen bij aan…
Psychologen leggen uit waarom kleuren voor volwassenen het beste alternatief is voor meditatie Slechts 2% van alle mensen op de wereld hebben groene ogen, maar dit is niet het enige wat hen bijzonder maakt

Deze 10 kamerplanten dragen bij aan een ideaal microklimaat

1.231
Advertisement

Vooral planten en bomen voorzien de lucht van zuurstof. Een plant in huis plaatsen kan in meerdere opzichten heilzaam zijn voor de gezondheid. Er zijn planten die je helpen slapen, die positieve energie stimuleren en planten die het microklimaat in huis stabiliseren. Misschien weet niet iedereen dat bepaalde soorten juist vocht aan de lucht kunnen onttrekken of juist droge lucht kunnen bevochtigen, allemaal ten gunste van het klimaat in huis. Deze 10 planten gaan je helpen om een perfect microklimaat te scheppen.

1. Coffea arabica (Koffieplant)

Deze struik heeft bij voorkeur een goede bewatering nodig en neemt het teveel aan vocht in de lucht op. Als hij in bloei staat geeft hij tropische geuren af.

2. Mirte

De mirte is een al heel oud symbool voor vrede en vreugde en wordt deze vandaag gebruikt als sierplant. Deze plant herstelt het microklimaat in huis door vocht te op te nemen en zuivert het de lucht van bacteriën dankzij de verdelgingsmiddelen die door de bladeren en bessen worden geproduceerd.

Advertisement

3. Laurier

foto: Pixabay

De laurier houdt van vochtige lucht, schaduw en een goede bewatering. De plant neemt de vochtigheid uit de lucht op waardoor het perfecte microklimaat in kamers weer wordt hersteld, en kunnen gedroogde laurierblaadjes worden gebruikt in de keuken!

4. Citroen

foto: Pixabay

Deze plant zorgt tijdens z'n bloeitijd voor een intense citrusgeur en neemt het teveel aan vocht in de lucht op. Citroen is gek op zon, regelmatig water krijgen en niet al te vochtige grond.

5. Lepelplant (Spathiphyllum)

foto: Pxhere

Dit is een plant die van vochtigheid houdt en het teveel daaraan opneemt en uitstekend is voor binnen. Deze plantensoort vernietigt schimmelsporen en hij staat het liefst in badkamers waar de temperatuur het hele jaar door gelijk is.

6. Westerse levensboom

Deze groenblijvende plant maakt droge lucht vochtig en verfrist z'n omgeving. Hij helpt in de strijd tegen stof en bestrijdt hij hoofdpijn wanneer je die hebt, en dat allemaal voor een beetje water en een schaduwrijke omgeving.

7- Treurvijg

foto: MaxPixel

Dit is een van de meest populaire planten voor in huis. Zorgen voor een treurvijg kost niet veel moeite. Deze plant maakt de lucht vochtig, verwijdert het te hoge gehalte aan gifstoffen en houdt stof tegen met zijn bladeren. Op de tocht staan, te veel zon en te veel water, daar houdt hij niet van.

8. Sansevieria

Deze plant zorgt voor vocht in de lucht en hij produceert enorm veel zuurstof. Veel zorg heeft hij niet nodig en hoeft hij wanneer je hem water geeft ook niet heel veel te hebben. Verder kunnen ze overal in huis staan.

9. Kalanchoë

foto: Pexels

De kalanchoë is gek op droge lucht en hoopt het vocht zich op de bladeren op, waarmee het binnenklimaat is geregeld. Vaak water geven hoeft niet, zet hem gewoon wel op een plaats in huis waar er voldoende zon is.

10. Kamerwijnstok (Cissus)

De bladeren van de kamerwijnstok lijken misschien op druivenbladeren, maar ze lijken meer op hedera, waarmee de plant veel eigenschappen deelt. De plant past zich aan droge lucht aan door het gaandeweg te bevochtigen. Het is voldoende om de bladeren regelmatig met een vernevelaar water te geven.

Tags: NatuurHuizenGreen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt