Wetenschappers maken het officieel: mannen voelen zich echt beroerder dan vrouwen wanneer ze de griep hebben - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wetenschappers maken het officieel:…
Als alle spinnen zouden gaan samenwerken, dan zouden ze de mensheid in zijn geheel opeten binnen een jaar Het menselijk lichaam op 8 plaatjes zoals je die niet iedere dag ziet.

Wetenschappers maken het officieel: mannen voelen zich echt beroerder dan vrouwen wanneer ze de griep hebben

Door Skip Tromp de Haas
1.124
Advertisement

Griep is de achilleshiel van mannen, echt een doorn in het oog: wanneer de griep toeslaat kan geen enkel testosteron er vat op krijgen, worden alle dingen die zeker zijn in het leven in twijfel getrokken. Degenen die het hardst getroffen zijn gaan de balans opmaken tussen de goede en slechte dingen die ze hebben gedaan gedurende hun leven toen ze nog gezond waren.

Als je vindt dat dit echt een cliché is om van te kotsen dan heb je gelijk... of bijna dan. Want wetenschappers hebben ingegrepen om eindelijk iets te zeggen over dit onderwerp en het vonnis is echt verbazingwekkend. Ja, mannen hebben echt veel meer last van de griep dan vrouwen. En dat is allemaal te wijten aan dat testosteron waar men een haat-liefde-verhouding mee heeft. 

Een aantal zullen naar aanleiding hiervan de strijd staken, maar voor anderen extra motivatie om zich 24 uur per dag te laten verzorgen terwijl ze de griep hebben.

De wetenschappelijke wereld heeft zich uitgelaten zodat eindelijk de ruzie die er is tussen mannen en vrouwen over 'mannen en griep', kan worden beslecht. Schijnbaar lijden mannen meer dan vrouwen wanneer ze worden geteisterd door de griep.

Dit wordt gesteld in een Canadees onderzoek, gepubliceerd in het British Medical Journal. Hierin wordt gezegd dat testosteron in het nadeel werkt, want door dit hormoon zouden mannen niet alleen vatbaarder zijn voor de griep, maar zou de kans ook groter zijn om problemen te krijgen aan de luchtwegen door een simpele verkoudheid. Vrouwen gaan met zo'n verkoudheid veel beter om, zeker wanneer ze nog niet in de menopauze zitten.

Is alles pais en vree? Zeker niet nee, want experts zijn het niet allemaal eens met de resultaten van het Canadees onderzoek, en zijn ze van mening dat griep op geen enkele wijze seksistisch is en dat er geen strak onderscheid tussen mannen en vrouwen kan worden gemaakt.

Of het ze het met dit onderzoek bij het rechte eind hebben of niet, er is wel een onpartijdig advies: ben je man of vrouw en krijg je de griep, knokker of geen knokker, blijf thuis gedurende je herstelperiode en neem indien nodig contact op met de huisarts.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt