Als alle spinnen zouden gaan samenwerken, dan zouden ze de mensheid in zijn geheel opeten binnen een jaar

door Skip

14 Januari 2019

Als alle spinnen zouden gaan samenwerken, dan zouden ze de mensheid in zijn geheel opeten binnen een jaar
Advertisement

Slecht nieuws voor mensen die bang zijn voor spinnen. Maar ook voor de rest, want in een verslag gepubliceerd in het blad Science of Nature wordt er gesteld dat spinnen mogelijk het hele menselijke ras binnen een jaar zouden kunnen verslinden als ze dat zouden willen.

Zo erg staat dit ook weer niet buiten de realiteit, want er is een berekening gemaakt door experts van verschillende universiteiten op basis van echte feiten. Dit nieuwsbericht zet aan tot nadenken over het schepsel 'de mens' dat even complex en tegelijkertijd ook ontzettend kwetsbaar is.

Advertisement
pexels.com

pexels.com

Als spinnen zouden willen, dan zouden ze alle 7,2 miljard mensen in de wereld in minder dan een jaar op kunnen eten. Onderzoekers van een Duitse, Zweedse en Zwitserse universiteit zijn tot deze conclusie gekomen. Bij veel mensen zorgde het onderzoek, gepubliceerd in het blad Science of Nature, voor nieuwsgierigheid en ongeloof.

Door de hoeveelheid te berekenen van het voedsel die elke spin op aarde in een jaar wegwerkt, kom je op een getal uit dat veel meer is dan het totaalgewicht van alle mensen ter wereld. Om precies te zijn is dat tussen de 440,9 en 881,8 miljoen ton aan opgegeten prooien vergeleken met het gezamenlijke gewicht van alle mensen bij elkaar; zo'n 316,3 miljoen ton.

Sterker nog, als we eerlijk zijn, zouden spinnen naderhand nog een beetje honger hebben als ze ons zouden willen opeten.

De wetenschappers waren echter wel zo vriendelijk om bij dit enge nieuws ook iets positiefs te melden: zijn wij even blij dat spinnen veel liever insecten zoals muggen en vliegen eten... tenminste zo lang ze geen nieuwe dingen uit willen proberen!

Bron:

Advertisement