We hebben ze allemaal in huis, maar er is iets dat we moeten weten over deze spinnen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
We hebben ze allemaal in huis, maar…
De aarde heeft 1 triljoen bomen nodig om koolstofdioxide in de lucht te kunnen verwijderen Er is een nieuw chemisch proces ontdekt om plastic afval om te zetten in brandstof

We hebben ze allemaal in huis, maar er is iets dat we moeten weten over deze spinnen

Door Janine
7.320
Advertisement

Je hebt ze vast weleens in huis gezien. Het zijn namelijk veel voorkomende spinnen, met lange poten en een heel klein lichaam. Ze worden pholcidae genoemd, maar ze zijn beter bekend als kelderspinnen, trilspinnen, dansende spinnen... Ondanks hun discretie vergeleken met veel andere spinnen die je kunt tegenkomen, zijn er mensen die ze wegjagen alsof ze de meest giftige op aarde zijn.

Je kunt tegenover een spin natuurlijk nooit voorzichtig genoeg zijn, maar hoe moeten we ons in het specifieke geval van kelderspinnen gedragen? Dit is wat je moet weten over deze diertjes.

Het feit dat je ze in de hoeken van de plafonds kunt vinden roept een spontane vraag op: zijn ze giftig?

Wat duidelijkheid scheppen is nuttig, want als het op spinnen aankomt, zijn er twee nogal extreme gedachten: er zijn mensen die, zoals voor alle spinnen, alleen bij het zien ervan alle controle over zichzelf verliezen en een bezem pakken om de spin weg te halen en degenen die, ervan overtuigd dat deze dieren geld en geluk brengen, ze als vriendelijke gasten behandelen.

Geen van beide houdingen kan verstandig genoemd worden en wat met een spin moet worden gedaan, moet van geval tot geval worden bekeken: in het geval van de kelderspin is de kwestie heel eenvoudig. Hoewel ze klein zijn, hebben ze ook klieren die gif afscheiden en tanden om te bijten, maar geen paniek: er is geen bewijs dat de giftanden de menselijke huid kunnen binnendringen of dat ze grote schade kunnen aanrichten.

Kortom, als je een kelderspin in huis hebt, kun je je gedragen als met elk ander onschuldig wezen: laat ze waar ze zijn, ze zijn geen bedreiging en wie weet brengen ze je geluk.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt