Een jongen ziet een vreemd "pad" dat naar een meer leidt: uit het water zal een oorlogswrak tevoorschijn komen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een jongen ziet een vreemd "pad" dat…
Een asteroïde raken die op weg is naar de aarde: NASA zal de eerste interplanetaire 20 ingenieuze designideeën om extra ruimte te creëren waar het onmogelijk leek

Een jongen ziet een vreemd "pad" dat naar een meer leidt: uit het water zal een oorlogswrak tevoorschijn komen

Door Janine
6.308
Advertisement

We weten hoe alles om ons heen onvermijdelijk wordt gekenmerkt door historische gebeurtenissen: elke kleine ontdekking, gebeurtenis of feit dat honderden jaren geleden gebeurde, kan ons heden in belangrijke mate bepalen. Om deze reden is, wanneer een oude vondst wordt gedaan of iets nieuws ontdekt over oude beschavingen, de wetenschappelijke gemeenschap altijd in rep en roer. Wie weet wat geleerden en historici dachten toen ze deze historische vondsten zagen op de bodem van een meer in Estland en Lake Detroit (VS).

Lopend langs de oevers van Lake Kurtna, in het merengebied van Estland, zag een jongen iets heel bizars: een pad tussen de bomen dat in de aarde was gegraven en direct in het water uitkwam.

Nadat hij het nieuws met zijn ouders en de lokale gemeenschap heeft gedeeld, verzamelde zich een menigte toeschouwers op de plaats die zagen dat iets in het meer was begraven.

Advertisement

De pogingen van mensen om te proberen het wrak op te sporen bewezen onmiddellijk dat de betrokkenheid van de autoriteiten noodzakelijk en onmisbaar was die met de juiste apparatuur in staat zijn geweest om het mysterie op te lossen.

Met behulp van een zwaar sleepvoertuig en met behulp van kettingen en touwen die door een groep duikers aan het gezonken object waren vastgemaakt, hebben de autoriteiten het "ding" dat zich in het meer bevond aan de oppervlakte gebracht.

Nieuwsgierig en enthousiast geworden, besloten de mensen om de zware bulldozers te helpen, gewapend met schoppen en schoffels om de overtollige modder te verwijderen, totdat een enorm voertuig uit de Tweede Wereldoorlog werd onthuld.

Advertisement

Het was een zware Sovjettank die nog steeds in perfecte staat was, achtergelaten in het water.

Advertisement

Volgens historici is het opzettelijk in het meer achtergelaten om te voorkomen dat de vijand het militaire voertuig in bezit zou nemen en het vervolgens zou gebruiken tegen de Sovjeteenheden. Het is tenslotte niet de eerste keer dat iets  verborgen en verduisterd is door de wateren van een rivier of meer, dit verhaal lijkt erg op wat er aan de andere kant van de wereld gebeurde in Detroit Lake in de VS.

Advertisement

Ongeveer 100 mijl van Portland (VS) wordt de Rivier Noord-Santiam onderbroken, een dam vormend van Detroit en het gelijknamige meer. De dam wordt elk jaar in de herfst geopend en het meer opgedroogd, zodat je alles kunt herontdekken wat er zich in de vallei bevond voordat het werd overstroomd. Van het weelderige bos dat ooit het gebied bevolkte, zijn er alleen boomstammen, met een verontrustend en tegelijkertijd adembenemend uitzicht.

foto: Pixabay

Het spookbos is echter niet de enige schoonheid die het meer verbergt wanneer de dam is gesloten. Een paar jaar geleden, in een periode van ernstige droogte als gevolg van weinig neerslag gedurende het jaar, is iets dat al honderd jaar geleden tot zinken werd gebracht weer naar de oppervlakte gekomen. Er werd een oude wagen uit 1875 gevonden die geleerden heeft teruggebracht naar een oude nederzetting uit 1880 van ongeveer 200 mensen gebouwd langs de rivier North Santiam.

Zelfs de mensen die in deze kleine nederzetting woonden, ooit ondergedompeld in het groen van een weelderig bos, hebben ruimte moeten maken voor de vooruitgang, ondanks hun gehechtheid aan hun land en aan de stad die met hard werken is gebouwd. Twee heel verschillende verhalen, maar beide na vele jaren weer "boven water" gekomen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt