Een bedrijf produceert een op cannabinoïden gebaseerde pleister dat chronische pijn vermindert

Janine image
door Janine

23 Maart 2019

Een bedrijf produceert een op cannabinoïden gebaseerde pleister dat chronische pijn vermindert
Advertisement

We zijn zo ongewoon om pijn te verdragen dat we, bij elke minimale hoofdpijn of spierpijn, we ontstekingsremmende middelen gebruiken. Ibuprofen, paracetamol, ketoprofen zijn enkele van de meest populaire pijnstillers, maar deze kunnen ons niet altijd helpen: er zijn ook chronische ziekten die ondraaglijke pijn kunnen veroorzaken die normale pijnstillers niet kunnen wegnemen. In deze gevallen zou een pleister op basis van cannabis de beste oplossing kunnen zijn.

Advertisement
Een bedrijf produceert een op cannabinoïden gebaseerde pleister dat chronische pijn vermindert - 1

In de afgelopen jaren zijn er talloze onderzoeken geweest over de ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen van cannabis. Er is ontdekt dat het menselijk zenuwstelsel en het spijsverteringskanaal endocannabinoïde-receptoren hebben die verantwoordelijk zijn voor het natuurlijk produceren van cannabinoïden. Deze stoffen spelen een fundamentele rol in termen van emoties, eetlust, beweging en slaap.

Nadat verdere studies over endocannabinoïden en cannabinoïden zijn gedaan, realiseerden de onderzoekers zich dat cannabis in staat is om als een natuurlijke pijnremmer te fungeren. Een duidelijk superieure remmer in vergelijking met gewone pijnstillende medicijnen.

Volgens de studie van de Universiteit van Michigan kan chronische pijn worden behandeld met medicinale cannabis. Dit vermindert het gebruik van opioïde geneesmiddelen. Patiënten die medische marihuana gebruikten meldden een vermindering van 64% van hun gebruik van traditionele medicijnen. Cannabis heeft ook het aantal bijwerkingen verminderd, waardoor de kwaliteit van leven van mensen met chronische ziekten is verbeterd.

Advertisement
maxpixel.net

maxpixel.net

De legalisering van medische marihuana in de Verenigde Staten heeft ook het aantal sterfgevallen door een overdosis met 25% verminderd. In feite hebben verschillende onderzoeken bevestigd dat meer dan 30% van de Amerikaanse bevolking opioïden gebruikt. Deze zorgen voor een sterke afhankelijkheid, waardoor de patiënt een steeds grotere hoeveelheid neemt, met het risico op een overdosis.

Studies uitgevoerd door de Universiteit van Montreal hebben bevestigd dat cannabis beter werkt dan ibuprofen, terwijl die uitgevoerd door de National Pain Foundation (een organisatie die zich ten doel het verzorgen van een ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel heeft gesteld: fibromyalgie) hebben aangegeven dat 62% van de fibromyalgiepatiënten zegt dat marihuana hen hielp om pijn beter te genezen dan opioïden.

Cannabis Science - een Californische instelling die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van behandelingen door cannabinoïden - heeft zich laten inspireren door deze onderzoeken en heeft een innovatief systeem ontwikkeld voor de behandeling van pijn. Het is een transdermale pleister met een cannabinoïde-extract. De pleister, aangebracht op het deel van het lichaam waar pijn wordt gevoeld, zorgt voor een gecontroleerde afgifte van het medicijn dat langzaam in de bloedbaan binnendringt en doordringt in het centrale zenuwstelsel, waardoor pijn wordt geremd.

Hoewel de Cannabis Science en de National Pain Foundation hebben benadrukt dat pijn slechts een symptoom is en dat slopende ziektes worden overwonnen door het verslaan van hun oorzaken, verbetert de pleister de kwaliteit van leven van patiënten aanzienlijk. We staan daarom voor een uitvinding van enorme waarde.

Advertisement