Ze vindt een gewone fles afwasmiddel in zee, maar een detail van het etiket trekt haar aandacht

Janine image
door Janine

04 April 2019

Ze vindt een gewone fles afwasmiddel in zee, maar een detail van het etiket trekt haar aandacht
Advertisement

De schokkende ontdekking vond plaats in het gebied van het park Gaiola in Posillipo, in de prachtige omgeving van de Golf van Napels en doet ons afvragen in welke mate de milieuvervuiling is gekomen en welke ernstige niveaus het heeft bereikt voor de flora en fauna.

De realiteit is dat vervuiling door verschillende soorten plastic een van de meest voorkomende problemen is in de zeeën over de hele wereld, en soms kunnen vanuit onze wateren onverdachte voorwerpen opnieuw boven water komen waarvan we ons hun bestaan niet konden herinneren.

via 105.net

Advertisement
CSI Gaiola Onlus

CSI Gaiola Onlus

Een dertig jaar oude vrouw vond een flesje bekend afwasmiddel op het strand van Posillipo in Napels dat in de jaren negentig heel populair was. Je leest het goed, de fles is bijna dertig jaar oud volgens het etiket op het plastic voorwerp!

Gaiola Onlus, de organisatie voor milieubescherming in het Napolitaanse gebied, gaf een officiële waarschuwing voor de verrassende vondst, die het incident met een krachtig bericht op zijn officiële Facebook-pagina zette:

Advertisement

"I Piatti-tti i piatti-tti con Nelsen Piatti li vuol lavare LUI..." Ve la ricordate la pubblicità di questo flacone di...

Pubblicato da CSI Gaiola Onlus su Domenica 31 marzo 2019

Ondanks de reacties in de post op het sociale netwerk, beweert iemand dat de fles nooit zo lang in het water had kunnen blijven zonder zijn kleuren te verliezen, maar het probleem blijft: het plastic dat in de zee wordt gegooid, verteert pas na tientallen jaren en het doet niets anders dan het ecosysteem geleidelijk vernietigen binnen en buiten onze wateren.

De schokkende ontdekking in Napels brengt ons onmiddellijk naar ons geweten de dringende milieuproblemen die plastic vervuiling creëert voor onze planeet Aarde op te lossen. We moeten zo snel mogelijk handelen en met, hopelijk, steeds effectievere hulpmiddelen!

Source:

Advertisement