Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je een week lang 3 dadels per dag eet

Janine image
door Janine

28 Mei 2019

Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je een week lang 3 dadels per dag eet
Advertisement

De dadel is een vrucht uit Zuid-Afrika en West-Azië, gemakkelijk verkrijgbaar in heel Europa. Het is een eetbare bes van de dadelpalm; hij is 4 tot 6 centimeter lang, vlezig en vertegenwoordigt een zeer energiek voedingsmiddel, rijk aan vele andere eigenschappen. Er is ontdekt dat het eten van drie dadels per dag de gezondheid van het hele organisme kan verbeteren.

Laten we alle voordelen van dit exotische fruit in detail bekijken

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Het verbetert de gezondheid van onze botten. In een onderzoek zei de onderzoeker van de North Dakota State University, Julie Garden Robinson, dat borium zeer nuttig is voor het voorkomen van botziekte en dat dadels een van de rijkste voedingsmiddelen zijn met dit element. Veel andere studies hebben aangetoond dat mineralen zoals fosfor, kalium, calcium en magnesium, aanwezig in dadels, botten versterken en osteoporose bestrijden.

Het helpt het spijsverteringsstelsel. Dadels zijn heel rijk aan vezels. Onderzoek gepubliceerd in het  British Journal of Nutrition heeft de voordelen van deze vrucht voor de darmen en de dikke darm benadrukt.

Het helpt bij het bestrijden van stress en depressie. Dadels zijn rijk aan vitamine B6. Volgens onderzoek gepubliceerd in het National Center for Biotechnology Information, helpt deze vitamine het lichaam serotonine (een hormoon dat stemming en slaap reguleert) en norepinephrine (ook bekend als "stresshormoon") te produceren. Het eten van deze vrucht heeft daarom een ​​gunstig effect op de geestelijke gezondheid.

Het voorkomt hart- en vaatziekten. Dadels zijn vruchten die rijk zijn aan antioxidanten en kalium. Volgens sommige onderzoeken maken de antioxidanten die in dadels aanwezig zijn, het mogelijk om de niveaus van lipoproteïne met lage dichtheid, bekend als LDL (slecht cholesterol), te verlagen. Kalium verlaagt daarentegen de bloeddruk, voorkomt beroertes en andere hart- en vaatziekten.

Advertisement
Torange

Torange

Het geeft een lading energie. Dankzij de aanwezigheid van fructose en glucose zijn dadels een natuurlijke bron van energie na een grote inspanning of na een periode van vasten. Moslims eten ze meestal vlak na de ramadan om de suikerniveaus te verhogen.

Geen allergische rhinitis meer. Volgens een studie helpt het eten van dadels tegen allergische rhinitis.

Het voorkomt darmkanker. Onderzoek gepubliceerd door de Afdeling Voeding en voedingswetenschappen aan de Universiteit van Reading heeft aangetoond dat degenen die dadels eten een groter percentage goedaardige bacteriën ontwikkelen die beschermen tegen een toename van kankercellen in de dikke darm.

Het helpt afvallen. De vezels in de dadels helpen de darm te reguleren. Dit, gecombineerd met het gevoel van verzadiging dat het eten van dadels veroorzaakt, helpt om gewicht te verliezen.

Dadels zijn heerlijk, gemakkelijk verkrijgbaar en gezond fruit. Waar wachten we nog op om ze in ons dieet op te nemen?

Advertisement