Een groep gepensioneerde artsen biedt gratis consulten en onderzoeken aan degenen die het niet kunnen betalen

Janine image
door Janine

08 Juni 2019

Een groep gepensioneerde artsen biedt gratis consulten en onderzoeken aan degenen die het niet kunnen betalen
Advertisement

De situatie wat betreft de gezondheidszorg in Italië is niet de meest rooskleurige. Inefficiënties, lange wachtlijsten, gebrekkige structuren en middelen zijn aan de orde van de dag.

Om een tegenwicht te bieden, zijn er veel realiteiten waarin je de beste zorg krijgt en niet lang hoeft te wachten, maar voor een hoge prijs. Dit zijn situaties die duidelijk niet voor iedereen toegankelijk zijn, vooral degenen die in moeilijke economische omstandigheden of aan de rand van de samenleving leven.

Het zou dan leuk zijn om te kunnen rekenen op een efficiënte, snelle en vooral gratis gezondheidszorg. In Borgomanero, in de provincie Novara, zijn artsen die dergelijke hulp bieden.

via quotidiano.net

Advertisement
Facebook

Facebook

Een groep gepensioneerde voormalige afdelingsartsen, bijgestaan door vrijwilligers, zorgt geheel gratis voor degenen die het niet kunnen betalen. Werklozen, alleenstaande ouderen en met een minimumpensioen en asielzoekers kunnen gratis op een polikliniek met verschillende medische specialisaties en onderzoeken rekenen.

Otorhinolaryngologie, interne geneeskunde, cardiologie, tandheelkunde, orthopedie en verschillende andere klinische branches bieden de mogelijkheid om de vaak erg dure diagnostische tests uit te voeren.

In de kliniek Auser in Borgomanero maakten artsen een echte levenskeuze, waarbij ze besloten om mensen in nood concrete hulp te bieden.

Advertisement
Simone D'Angelo/Facebook

Simone D'Angelo/Facebook

Er zijn veel situaties van armoede die aandacht verdienen en die in de meeste gevallen niet toestaan dat mensen zelfs de meest basale behandelingen uitvoeren.

Het initiatief van deze Piemontese artsen is in de loop der jaren gegroeid, waarbij zelfs regionale fondsen en territoriale overeenkomsten voor de aangeboden zorg werden bereikt. Op basis van de indicator van de gelijkwaardige economische situatie worden patiënten geselecteerd voor gratis zorg en diagnostische onderzoeken.

Een echt lovenswaardig project dat veel mensen op een praktische en concrete manier helpt, die toegankelijke publieke assistentie verdient, niet alleen bestaande uit vrijwillige hulp.

Advertisement