Een groep gepensioneerde artsen biedt gratis consulten en onderzoeken aan degenen die het niet kunnen betalen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een groep gepensioneerde artsen biedt…
De menselijke soort vertegenwoordigt 0,01% van het leven op aarde, maar heeft 83% van de zoogdieren en de helft van de planten uitgewist Dit

Een groep gepensioneerde artsen biedt gratis consulten en onderzoeken aan degenen die het niet kunnen betalen

Door Janine
23.331
Advertisement

De situatie wat betreft de gezondheidszorg in Italië is niet de meest rooskleurige. Inefficiënties, lange wachtlijsten, gebrekkige structuren en middelen zijn aan de orde van de dag.

Om een tegenwicht te bieden, zijn er veel realiteiten waarin je de beste zorg krijgt en niet lang hoeft te wachten, maar voor een hoge prijs. Dit zijn situaties die duidelijk niet voor iedereen toegankelijk zijn, vooral degenen die in moeilijke economische omstandigheden of aan de rand van de samenleving leven.

Het zou dan leuk zijn om te kunnen rekenen op een efficiënte, snelle en vooral gratis gezondheidszorg. In Borgomanero, in de provincie Novara, zijn artsen die dergelijke hulp bieden.

foto: Facebook

Een groep gepensioneerde voormalige afdelingsartsen, bijgestaan door vrijwilligers, zorgt geheel gratis voor degenen die het niet kunnen betalen. Werklozen, alleenstaande ouderen en met een minimumpensioen en asielzoekers kunnen gratis op een polikliniek met verschillende medische specialisaties en onderzoeken rekenen.

Otorhinolaryngologie, interne geneeskunde, cardiologie, tandheelkunde, orthopedie en verschillende andere klinische branches bieden de mogelijkheid om de vaak erg dure diagnostische tests uit te voeren.

In de kliniek Auser in Borgomanero maakten artsen een echte levenskeuze, waarbij ze besloten om mensen in nood concrete hulp te bieden.

Er zijn veel situaties van armoede die aandacht verdienen en die in de meeste gevallen niet toestaan dat mensen zelfs de meest basale behandelingen uitvoeren.

Het initiatief van deze Piemontese artsen is in de loop der jaren gegroeid, waarbij zelfs regionale fondsen en territoriale overeenkomsten voor de aangeboden zorg werden bereikt. Op basis van de indicator van de gelijkwaardige economische situatie worden patiënten geselecteerd voor gratis zorg en diagnostische onderzoeken.

Een echt lovenswaardig project dat veel mensen op een praktische en concrete manier helpt, die toegankelijke publieke assistentie verdient, niet alleen bestaande uit vrijwillige hulp.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt