Een gelukkige fotograaf komt oog in oog te staan met een zeer zeldzaam wit rendier: hier is hij in al zijn pracht - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een gelukkige fotograaf komt oog in…
Dit meisje raapt stenen op, schildert ze met menselijke ogen en legt ze vervolgens weer op hun plaats om te worden gevonden of voor eeuwig verloren Street art: 18 spectaculaire werken waar je met open mond naar kijkt

Een gelukkige fotograaf komt oog in oog te staan met een zeer zeldzaam wit rendier: hier is hij in al zijn pracht

Door Janine
1.368
Advertisement

Tijdens een van zijn fotografische excursies had een jonge Noorse fotograaf het ongelooflijke geluk om tegen een zeer zeldzaam exemplaar van een wit rendier aan te lopen.

Mads Nordsveen, uit Oslo, met het doel het tot de verbeelding sprekende besneeuwde landschap met zijn lens te vereeuwigen, maakte een wandeling door de bergen in het noorden van Noorwegen toen hij tegenover dit natuurwonder stond.

De foto's, evenals de video van de waarneming, zijn in een korte tijd de hele wereld over gegaan, nadat ze op zijn Instagram-profiel zijn geplaatst.

📷 Mads Nordsveen

Pubblicato da The Planet Today su Mercoledì 21 novembre 2018

De jonge fotograaf zei dat hij dit prachtige dier in de bergen had gezien en beschreef de ontmoeting als een "magisch moment", alsof hij plotseling in een sprookje was beland. Onder de foto's van het witte rendier, gedeeld op zijn Instagram-profiel, vertelt Mads hoe het dier bijna in de sneeuw verdween: "het leek bijna in de sneeuw op te gaan!”.

Het witte rendier was niet bang bij het zien van de fotograaf en zijn vrienden en bleef een paar minuten naar hen kijken. "Ze kwam heel dicht bij me en we keken elkaar in de ogen, ze was heel rustig toen ze zag dat ik geen slechte bedoelingen had," vertelde Mads aan het persbureau Caters.

Het is een zeer zeldzaam dier, waarvan de ongebruikelijke kleur het gevolg is van een genetische aandoening die het pigment uit de vacht verwijdert. De laatste waarneming dateerde uit 2016, in Mala, Noord-Zweden, dus Mads verwachtte een vergelijkbaar geluk nauwelijks.

Volgens sommige Scandinavische tradities wordt het waarnemen van een wit rendier beschouwd als een teken van geluk. Wat te zeggen, Mads en zijn vrienden hadden echt geluk!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt