In dit ziekenhuis recyclen de verpleegsters doeken van de operatiekamer door matrassen voor daklozen te naaien - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In dit ziekenhuis recyclen de verpleegsters…
Een vrouw brak het wereldrecord planking door 4 uur en 20 minuten in positie te blijven Venetië houdt nooit op te verbazen: van bovenaf gezien heeft het de vorm van een elegante zwaan die zijn vleugels spreidt

In dit ziekenhuis recyclen de verpleegsters doeken van de operatiekamer door matrassen voor daklozen te naaien

Door Janine
1.968
Advertisement

Het werk van verpleegkundigen is een waardevolle hulp voor veel mensen. Het zijn vaak deze gewillige mannen en vrouwen, over de hele wereld, die direct contact hebben met mensen die ziek zijn en die patiënten de nodige troost bieden voor hun lichamelijke en morele behoeften.

Vanwege de verantwoordelijkheden en implicaties die dit met zich meebrengt, is dat van de verpleegkundige geen gemakkelijk beroep, dat volledig gewijd wordt aan het helpen van anderen.

In het licht hiervan is het verhaal van een groep gezondheidsmedewerkers in de stad Fenton, Missouri, echt emotionerend en motiverend.

via: Apost.com

In het SSM Health St. Clare-ziekenhuis besloten de verpleegsters de in de operatiekamers gebruikte doeken te recyclen door het naaien van matrassen om aan de daklozen te schenken.

Dit zijn niet-biologisch afbreekbare doeken die worden gebruikt om gesteriliseerde apparatuur te bedekken vóór de operatie, die meestal in grote hoeveelheden bij het afval terechtkomt, zelfs als deze schoon zijn.

Daardoor kwam het briljante idee. De verpleegsters besloten om deze doeken te hergebruiken, ze te knippen en naaien om comfortabele matrassen te krijgen voor de minder bedeelden, die gedwongen zijn om te slapen in geïmproviseerde onderkomens.

Advertisement

Velen van hen wisten niet eens hoe ze moesten naaien, maar ze leerden de technieken van collega's die al over de juiste vaardigheden beschikten.

Recycling en liefdadigheid: een winnend en nuttige combinatie, dat de gezondheidsmedewerkers van Fenton tot echte engelen maakte, volledig ten dienste van de gemeenschap.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt