In Frankrijk is er een marathon waarin atleten kaas eten en wijn drinken

Janine image
door Janine

29 Juni 2019

In Frankrijk is er een marathon waarin atleten kaas eten en wijn drinken
Advertisement

In het zuiden van Frankrijk is er elk jaar een heel speciale marathon waarbij duizenden deelnemers van over de hele wereld betrokken zijn. Dit is een route die het hele platteland van de stad Bordeaux omvat en die zich uitstrekt over 42 km - een zeer lange route, die vermoeiend kan zijn als je niet voldoende hebt getraind en als je onderweg niet af en toe stopt. Het zijn precies de stops van de hardlopers die dit evenement ongewoon maken: strategische kraampjes klaar om een versnapering te bieden aan de atleten door middel van… wijn en kaas!

via marathondumedoc.com

Advertisement
Marathon du Medoc

Marathon du Medoc

Het heet de Maraton du Medoc en het is de meest bizarre marathon waar je ooit aan zou kunnen meedoen. Het evenement wordt elk jaar gehouden tijdens de herfstperiode in de buurt van de stad Bordeaux, op een zeer suggestieve route die langs wijngaarden, landgoederen en kastelen loopt. Mensen glimlachen om de stops van de hardlopers die, uitgeput door vermoeidheid, verlichting vinden door niet gewoon koud water te drinken, maar een glas wijn. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je bij de kraampjes ook samen met de wijn wat kaas proeven. Aan de andere kant, al die moeite verdient zeker een prijs.

Advertisement
Marathon du Medoc

Marathon du Medoc

Als wat bij de kraampjes te vinden is niet naar je zin is, kun je altijd wat lokaal eten in de buurt uitproberen: oesters, ijs, lokale wijn...

Wijn en kaas zijn echter niet de enige curiositeiten van deze belangrijke marathon. Elk jaar wordt er in feite een thema beslist en verkleden alle deelnemers zichzelf in de hoop de prijs te winnen voor de beste vermomming. De marathon verandert in een vrolijke parade van gemaskerde mensen, waar plezier gegarandeerd is.

Flickr

Flickr

De hardlopers hebben in totaal 6 uur om de race te voltooien, wat in ieder geval grote vrijheid biedt aan alle deelnemers, die kunnen eten, drinken en ten volle kunnen genieten van de schoonheid van de landschappen van de beroemde wijnregio.

Marathon du Medoc

Marathon du Medoc

Een echt bijzondere marathon, maar die zich toch aan een aantal regels moet houden. Het maximum aantal deelnemers werd vastgesteld op 8500, wat betekent dat het snel volgeboekt was.

Marathon du Medoc

Marathon du Medoc

Zou je deel willen nemen aan deze extravagante marathon? Ga je dan snel registreren op hun site!

Advertisement