Deze fietser fietste 9 uur door Londen en creëerde het beeld van een rendier op de kaart - Curioctopus.nl
x
Deze fietser fietste 9 uur door Londen…
Twee Italiaanse ingenieurs hebben een algoritme ontdekt dat de straling halveert die wordt geabsorbeerd door een CT-scan Volgens een onderzoek zouden mensen die regelmatig thee drinken een gezonder brein hebben

Deze fietser fietste 9 uur door Londen en creëerde het beeld van een rendier op de kaart

13 December 2019 • Door Janine
1.827
Advertisement

De creativiteit van mensen komt soms op de meest bijzondere manieren en vormen naar voren. Dit is precies het geval van de fietser Anthony Hoyte, een amateursporter die veel van zijn tijd besteedt aan fietsen. De man is zo tevreden met zijn passie dat hij besloot het te combineren met zijn uitgesproken fantasie, op een ongebruikelijke en tegelijkertijd sympathieke manier, met behulp van Strava, een applicatie gewijd aan fitness en het volgen van de routes van degenen die rennen en fietsen.

via: Daily Mail
foto: anthoyte

Zijn lange ritten begonnen zodoende zeer specifieke routes te volgen, gedicteerd door ... figuren. Precies: wanneer Anthony op de fiets stapt, volgt hij een route waarmee hij, dankzij GPS, verschillende vormen in de app kan “tekenen”. En wat is een betere gelegenheid dan de kerstperiode om iedereen te verbazen met “creaties” met een thema?

Hoyte slaagde er zelfs in dat de wielerwereld over hem praat - en niet alleen - door met zijn route een mooi rendier op de kaart van Londen te tekenen met behulp van de app Strava. Het is een echt gedetailleerd figuur, compleet met ogen, oren, neus en gewei, waarvoor hij 9 uur moest fietsen, waarbij hij een totaal van 127 km heeft afgelegd.

foto: cyclist

Een echt uniek tijdverdrijf, dat van Anthony, die het in 2016 in de praktijk begon te brengen, geïnspireerd door de Canadese wielrenner Stephen Lund, die al zoiets dergelijks deed. Van daaruit ontwierp hij op kaarten van Strava een grappige kerstman, een sneeuwpop en vele andere figuren, niet alleen met een kerstthema en in verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk.

Advertisement
foto: anthoyte
foto: anthoyte

Hoyte plant zijn reizen met extreme precisie en bestudeert de kaarten op zoek naar vormen in stadsstraten. Volgens zijn eigen mening lijkt het een beetje op het herkennen van figuren in de wolken die we in de lucht zien, en het resultaat is zeker effectief. Bristol, Cardiff, Leeds, Sheffield, Birmingham en natuurlijk de Engelse hoofdstad: Anthony blijft onverminderd zoeken naar vormen in de straten van zijn land, met de bedoeling steeds origineler en fantasierijkere figuren te creëren.

foto: anthoyte

Dankzij zijn uitvinding won hij ook de eerste prijs op de wedstrijd "Bristol Cycling Festival Strava" in 2017, dankzij zijn sneeuwpop. Ondertussen hoopt Anthony, tussen de ene "artistieke" rit en de andere, zijn activiteit en zijn "GPS-kunstwerken” naar een internationaal niveau te brengen. We wensen hem een goede reis en veel plezier!

Advertisement
foto: anthoyte
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt