Vogels hebben veel moeite om vers water te vinden in de zomer, dit is wat je kunt doen om hun leven te redden

Janine image
door Janine

07 Juli 2019

Vogels hebben veel moeite om vers water te vinden in de zomer, dit is wat je kunt doen om hun leven te redden
Advertisement

De zomer is altijd een langverwacht seizoen, omdat het synoniem staat voor vakantie en mooie dagen, maar de verzengende hitte kan veel problemen veroorzaken. De verstikkende hitte elk jaar vanaf begin juni, bedreigt niet alleen ouderen en kinderen, maar ook kleine wilde dieren. Hoge temperaturen brengen zelfs dieren in het wild in gevaar, die moeite hebben met het vinden van water. Hoewel wilde dieren heel goed weten hoe ze voor zichzelf moeten zorgen, kunnen hittegolven een ernstige bedreiging vormen: om vogels en egels te helpen de hitte te overleven, kunnen we kommen met vers water op ons balkon zetten.

via yourstory

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Om verfrissing te bieden aan jonge vogels (die het meest worden beïnvloed door hitte), egels en andere kleine dieren, kunnen we een kom of schotel met vers water op balkons, terrassen of tuinen neerzetten. Om de invasie van muggen te voorkomen of dat deze er hun eieren leggen, is het raadzaam om het water minstens één keer per dag te verversen.

Naast vogels kunnen ook egels lijden aan droogte. Egels krijgen tijdens de zomer melk van hun moeders, maar het gebrek aan water kan de melkproductie doen afnemen, waardoor de dood van jonge dieren wordt veroorzaakt.

Om deze goede daad te doen, zou het raadzaam zijn om ook wat voedsel achter te laten voor deze arme kleine dieren: een handvol zaden of bramen, een vrucht samengesteld uit 80% water, zou ideaal zijn omdat ze zouden bijdragen aan het overleven van kleine vogels en dieren.

Kleine trucs die in de zomer het leven van een ander levend wezen kunnen redden.

Advertisement