Strijd tegen plastic: Mc Donald's vervangt de beker van de beroemde Mc Flurry door een ecologische beker

Janine image
door Janine

28 Juli 2019

Strijd tegen plastic: Mc Donald's vervangt de beker van de beroemde Mc Flurry door een ecologische beker
Advertisement

Genoeg verspilling: om de gevolgen van milieuvervuiling veroorzaakt door micro-plastics af te remmen, lanceren nu zelfs de grootste voedselketens en organisaties over de hele wereld duurzame initiatieven, om voor eens en voor altijd het gebruik en de consumptie van plastic in al zijn vormen stop te zetten. Aan deze strijd doet nu ook de beroemde fastfoodketen McDonald's mee, die een troef achter de hand heeft die je niet verwacht had!

via Metro UK

Advertisement
Magnus D/Flickr

Magnus D/Flickr

Het Noord-Amerikaanse multimiljonair bedrijf heeft besloten het milieu te helpen door alle traditionele plastic verpakkingen uit zijn fastfood te verwijderen, inclusief de McFlurry (vanaf september in de traditionele vorm uitverkocht) en salades; alle soorten wegwerpplastic gaan eruit en het kartonnen, biologisch afbreekbare materiaal wordt een warm welkom geheten in de restaurants van McDonald's!

Met deze kleine verandering wordt elk jaar 485 ton plastic bespaard, waarvan 383  ton plastic bekers van McFlurry en de rest uit salades, enzovoort.

Advertisement
McDonald's

McDonald's

Meer multinationals sluiten zich aan bij de lange strijd tegen de verspilling van wegwerpplastic (een van de grootste gevolgen van de hedendaagse milieuvervuiling), en hopelijk zullen de positieve resultaten op lange termijn voor het behoud en de gezondheid van onze planeet Aarde zo groot mogelijk zijn. Het zijn kleine stapjes, maar aan de andere kant, de oceaan zou niet bestaan als het niet uit duizenden kleine druppels zou worden gevormd.

Advertisement