7 van de zeldzaamste en meest eigenaardige steden in de wereld

Janine image
door Janine

13 Juli 2019

7 van de zeldzaamste en meest eigenaardige steden in de wereld
Advertisement

Mensen, gewoonten, dialecten, manieren van zeggen en zelfs eigenaardigheden: elk bewoond centrum in de wereld heeft zijn bijzonderheden die het van anderen onderscheiden. Wie in een dorp of stad woont, weet wat het zo “speciaal” maakt om op een bepaalde plaats te wonen.

De wereld is echter zo gevarieerd en groot dat het ons een ongelooflijke verscheidenheid aan situaties biedt die ons voortdurend blijven verbazen, misschien vanwege kenmerken die we misschien niet echt verwachten. Zo ook de steden die we je hieronder laten zien: bijzondere plaatsen, in veel opzichten zeldzaam en zeker uniek in hun soort.

Kopieën van steden, rotsen in het midden van woningen, huizen met dominante kleuren en wijken gebouwd op “extreme” plaatsen: veel plezier bij het ontdekken ervan... Misschien krijg je wel zin om te vertrekken voor een nieuwe reis uit naam van originaliteit!

Advertisement

1. Setenil de las Bodegas, in Spanje

1. Setenil de las Bodegas, in Spanje

Andrei Dimofte/Wikimedia

In deze stad in Andalusië is de omgeving niet aangepast aan de woonwijk, maar precies het tegenovergestelde! De huizen volgen de rotsen en zijn rondom hen gebouwd en gevormd. Om deze reden is Setenil tegenwoordig een populaire toeristische attractie.

Advertisement

2. De kopie van Hallstatt, in China

2. De kopie van Hallstatt, in China

Facebook

Schijnbaar kunnen er geen twee landen zo verschillend zijn dan Oostenrijk en China. Niet alleen in termen van afstand, maar ook van tradities en landschappen. Maar niets is minder waar. In China waren ze zo onder de indruk van de schoonheid van de stad Hallstatt, niet ver van Salzburg, dat ze besloten om het na te maken. De Chinese Hallstatt is vrijwel identiek aan het origineel!

3. Matmata, in Tunesië

3. Matmata, in Tunesië

Panegyrics of Granovetter/Flickr

Een stad bestaande uit grotten en ondergrondse huizen: dat is Matmata, een wijk in het zuiden van Tunesië. Het is een werkelijk fascinerende plek, die zeker een bezoekje waard is.

4. Chefchaouen, de blauwe stad in Marokko

4. Chefchaouen, de blauwe stad in Marokko

Just Booked A Trip/Flickr

De schoonheid van Chefchaouen, in Marokko, is zelfs in de verte zichtbaar en is allemaal gebaseerd op zijn kleur. De stad wordt namelijk gekenmerkt door een overheersende kleur blauw: huizen en steegjes in deze kleur maken het tot een suggestieve plek!

5. Whittier, in Alaska

5. Whittier, in Alaska

Jessica Spengler/Wikimedia

In Whittier slapen de inwoners allemaal onder één dak. Precies: de inwoners van deze wijk, ongeveer 220, samen met de plaatselijke kliniek, een paar winkels en het politiebureau, bevinden zich allemaal in het gebouw dat je ziet, om te besparen op verwarming.

Advertisement

6. Busingen am Hochrein, tussen Duitsland en Zwitserland

6. Busingen am Hochrein, tussen Duitsland en Zwitserland

Prekario/Wikimedia

Op het eerste gezicht lijkt het een rustig Duits dorpje. In werkelijkheid is Busingen am Hochrein een echte grensplaats. Het plaatsje is Duits vanuit administratief oogpunt, maar economisch gezien Zwitsers. Hier, in tegenstelling tot andere grensplaatsen, is alles letterlijk dubbel: twee postcodes, cabines om in Zwitserland of Duitsland te bellen, dubbele valuta en een Duits voetbalteam dat in de Zwitserse competitie speelt!

7. Longyearbyen, in Noorwegen

7. Longyearbyen, in Noorwegen

Bjørn Christian Tørrissen/Wikimedia

Longyearbyen is sowieso een "extreme" plaats. De stad bevindt zich namelijk in de archipel van de Svalbard-eilanden, in Noorwegen, en behalve dat het een van de koudste en meest noordelijke plaatsen ter wereld is, is de bijzonderheid dat hier... niemand sterft! Gezien de te lage temperaturen worden de doden in Longyearbyen al meer dan 70 jaar niet meer begraven. Er is geen begraafplaats en zieke mensen worden naar andere grotere en beter uitgeruste Noorse steden gevlogen.

Advertisement