Dit beeld van twee overlappende fotonen kan de manier waarop computers worden bestudeerd, veranderen - Curioctopus.nl
x
Dit beeld van twee overlappende fotonen…
Er werd een gigantische kwal in Cornwall gezien: de foto’s van de duiker laten het in al zijn grootsheid zien Deze foto’s laten ons zien hoe de wereld ons zal blijven verbazen

Dit beeld van twee overlappende fotonen kan de manier waarop computers worden bestudeerd, veranderen

19 Juli 2019 • Door Janine
1.320
Advertisement

Na decennia van wiskundige theorieën en formules is de wetenschap erin geslaagd een beeld te produceren dat al in de annalen van de ontdekkingen betreffende kwantumfysica is opgenomen: dankzij het gebruik van een zeer technologische camera slaagde een team van wetenschappers erin een voorbeeld van kwantumverstrengeling te fotograferen, oftewel een fenomeen dat in de natuur voorkomt en dat de overlapping van twee protonen of neutronen omvat, zij het op belangrijke kwantumafstanden. Dit is de reden waarom dit beeld in de toekomst veel dingen zou kunnen veranderen.

via: New Atlas

Natuurkundigen aan de Universiteit van Glasgow konden het buitengewone beeld vastleggen dankzij het gebruik van een camera met 40.000 frames per seconde die op -30 graden in een fysieke ruimte werden gehouden die hen dwong duizenden frames te doorlopen om visuele tekenen te vinden van het fenomeen kwantumverstrengeling.

Het beeld dat is vastgelegd door het team in Glasgow toont twee fotonen die, ondanks hun siderische fysieke afstand, elkaar overlappen en onmiddellijk reageren op wederzijdse veranderingen. Deze afbeelding zou in de toekomst de deur kunnen openen naar een beter begrip van kwantumcomputer en cryptografie.

De fysicus van Glasgow Paul-Antoine Moreau benadrukte het wetenschappelijke belang van het vastleggen van dit verstrengelde beeld: "Het is een geweldig resultaat dat kan worden gebruikt om het opkomende gebied van kwantumcomputer te bevorderen en tot nieuwe vormen van beeldvorming te komen."

Kortom, voer voor wetenschappers, maar die onverwachts nieuwe scenario's zou kunnen openen voor de evolutie van de functionaliteit van computers en elektronische apparaten van de toekomst, zoals... het gebruik van aankomende smartphones!

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt