Gun jezelf zo nu en dan een reis: je zelfvertrouwen zal je dankbaar zijn - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Gun jezelf zo nu en dan een reis: je…
Dit middeleeuws dorp heeft 700 inwoners en 15 boekhandels: het is het paradijs van elke lezer! Deze gordijnen maken van jouw ramen een spectaculaire skyline van de beroemdste steden ter wereld

Gun jezelf zo nu en dan een reis: je zelfvertrouwen zal je dankbaar zijn

Door Janine
931
Advertisement

In een huidige wereld die wordt verslonden door de constante aanwezigheid van sociale netwerken waarin meningen, commentaren, foto's en gedeelde ervaringen aan de orde van de dag zijn, is het goed om af en toe afstand te nemen uit een samenleving die wil dat we voortdurend verbonden zijn, en even tijd voor onszelf nemen, om onze levenservaringen te maken. Het is daarom geen toeval dat een van de meest aanbevolen dingen om eens in je leven te doen, alleen te reizen is.

foto: Needpix

Als het waar is dat reizen in gezelschap leuker is, is alleen reizen net zo stimulerend; wanneer je alleen bent op plaatsen ver van huis, hangt de keuze van je dagen alleen van ons af: wij beslissen wanneer we uit bed komen, wanneer we gaan eten, waar we naartoe gaan. Natuurlijk is het waar dat we ons op onbekende plaatsen in gezelschap ons beter beschermd voelen tegen mogelijke problemen, maar reizen naar verre bestemmingen, alleen met onszelf, dwingt ons om onszelf moed te geven en de dingen die ons omringen met meer volwassenheid en onafhankelijkheid te zien.

Als we uit onze comfortzone komen, plaatsen we ons voor de realiteit van de feiten: het doet ons beseffen dat we in staat zijn om tegen angsten te vechten en om alleen te overleven, op eigen kracht.

foto: Pex Snap

Het belangrijkste van alleen reizen is dat we eindelijk kunnen ontdekken wie we echt zijn. Als we een punt in ons leven hebben bereikt waarin we wat zelfrespect willen doen ontwaken of als we een hoofdstuk willen afsluiten en alleen tijd voor onszelf nemen en onszelf van binnenuit willen verbeteren, is een soloreis het beste wat we kunnen doen.

Dus waar wacht je nog op, pak je vliegticket en waag je op plaatsen vol nieuwigheden, prikkels en ervaringen! Misschien is het wel het beste wat je voor jezelf kunt doen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt