Te vaak naar de mobiele telefoon kijken zorgt voor een zeer zware belasting van de wervelkolom - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Te vaak naar de mobiele telefoon kijken…
Er zijn geen vuurvliegjes meer: ook deze fascinerende lichtgevende insecten worden met uitsterven bedreigd Dit is RageYoga, de methode om afstand te nemen van het hectische leven met alcohol en metalmuziek

Te vaak naar de mobiele telefoon kijken zorgt voor een zeer zware belasting van de wervelkolom

Door Janine
1.121
Advertisement

We bevinden ons in het digitale tijdperk. We brengen steeds meer tijd door voor een scherm. Het idee van spelen is veranderd: spelen betekent tegenwoordig het aanraken van een monitor. Maar zoveel uren voor elektronische apparaten doorbrengen, verbetert ons leven zeker niet, integendeel: slaapgebrek, lage productiviteit, afgeleid zijn, zijn enkele van de schadelijke gevolgen die door de technologie wordt veroorzaakt. Daar komt nog de verslechtering van de wervelkolom bij.

Volgens studies uitgevoerd door Kenneth Hansraj, hoofd spinale chirurgie bij de New York Spine Surgery and Rehabilitation Medicine, brengen we gemiddeld 2 tot 4 uur per dag door voor een mobiele telefoon. Dit betekent dat we in een jaar 700 tot 1400 uur verblijven voor een monitor. Voor degenen die niet zonder een mobiele telefoon kunnen, kan deze tijd worden uitgebreid tot 5.000 uur per jaar. Een werkelijk verontrustend feit.

Maar wat het meest alarmerende is aan het onderzoek van Hansraj, is de analyse van de impact die het zicht van mobiele telefoons op onze wervelkolom kan hebben. In dit verband heeft de chirurg aangetoond dat, op basis van de neiging waarmee we de beelden op het scherm bekijken, er een andere impact is. Als we naar het scherm kijken met de oren loodrecht op de nek, dus zonder te buigen, produceert dit een gewicht op onze cervicale wervelkolom van ongeveer 5 kilogram; maar de nek 60° kantelen levert een druk op die zelfs gelijk is aan 27 kilogram. Een enorme hoeveelheid.

Als we bedenken dat we een groot deel van ons leven met dit enorme gewicht op onze nek doorbrengen, kunnen we gemakkelijk begrijpen waarom experts aanbevelen om deze technologieën die ons dwingen om onze nek te buigen, zo min mogelijk te gebruiken. 

Het advies is daarom om het gebruik van tablets en mobiele telefoons te beperken. Als er echter een behoefte is, is de suggestie om het hoofd zo recht mogelijk te houden, om toekomstige onherstelbare schade aan onze wervelkolom te voorkomen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt