Dit is RageYoga, de methode om afstand te nemen van het hectische leven met alcohol en metalmuziek

Janine image
door Janine

02 September 2019

Dit is RageYoga, de methode om afstand te nemen van het hectische leven met alcohol en metalmuziek
Advertisement

Sinds het ontstaan is Yoga verbonden met hindoeïstische religies en is het een ascetische en meditatieve praktijk. De hedendaagse opvatting van religie is verdwenen en betreft eerder een reeks gymnastische activiteiten en ademhaling gericht op meditatie of ontspanning. Wat beide concepten verenigt, is de rust. Maar met het hectische leven dat we vandaag hebben, wordt het bijna onmogelijk om rustig te zijn. Daarom is de RageYoga ontstaan!

Advertisement

Het leven dat we leven is veel hectischer dan het leven van de hindoes 5000 jaar geleden. Het is sneller, zelfs vergeleken met dat van onze grootouders of ouders, en lijkt niet te willen stoppen. Met het werk, de rekeningen en de huur die onze bankrekening leger maakt en met ouders die ons voortdurend vragen af te studeren, te trouwen en kinderen te krijgen, lijkt het onmogelijk om tien minuten absolute stilte te hebben voor welke ontspannende activiteit dan ook.

Advertisement

Daarom heeft Lindsay Istace de RageYoga bedacht. Lindsay verklaart dat ze in het verleden ook had geprobeerd de “klassieke” yoga te benaderen, maar dat het leven dat ze leidde, haar niet eens in staat stelde om dat beetje rust bij elkaar te schrapen dat nodig was om met de oefeningen te beginnen. Omdat ze zichzelf zo vaak zag vloeken en schreeuwen tijdens het uitvoeren van de gymnastiek- en meditatieoefeningen die typerend zijn voor Yoga, besloot ze vorm te geven aan een nieuwe discipline: de RageYoga. Het is een echte yoga, maar in tegenstelling tot de klassieke, heeft de RageYoga geen rust nodig: Linsday voert haar oefeningen uit om whisky te drinken, te vloeken tegen de moeilijkheden van het leven en te luisteren naar metal.

Volgens de woorden van de uitvindster vertegenwoordigt RageYoga een zeer cathartische discipline, waarmee iemand zijn geest op een echt effectieve manier kan leegmaken van negatieve gedachten. Kortom, als je een goede stereo, een volle fles alcohol en een echt stressvolle dag achter de rug hebt, probeer dan deze innovatieve discipline.

Advertisement