Nieuw-Zeeland plant 1 miljard bomen om klimaatverandering tegen te gaan - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Nieuw-Zeeland plant 1 miljard bomen…
Koolstofdioxide omzetten in brandstof: dit onderzoek maakt het eindelijk mogelijk In Spanje is er een speeltuin voor ouderen: zo bestrijden ze eenzaamheid en blijven ze in vorm

Nieuw-Zeeland plant 1 miljard bomen om klimaatverandering tegen te gaan

Door Janine
1.114
Advertisement

De uitstoot van broeikasgassen van industriële installaties verspreid over onze planeet, zijn een van de belangrijkste oorzaken van de opwarming van de aarde en de negatieve gevolgen voor ons milieu. Tenzij de grote administraties van de planeet Aarde iets substantieels doen om de effecten vóór 2035 te verminderen, komen we helaas op een punt waarop geen terugkeer mogelijk is, volgens verklaringen van vele experts. Maar Nieuw-Zeeland geeft in dit opzicht niet op.

via: NZ Herald

Volgens het plan van de Nieuw-Zeelandse overheid moet het project "One Billion Trees" het doel bereiken om ongeveer 1 miljard bomen op het nationale grondgebied te planten; bomen reinigen niet alleen lucht, water en grond, maar voorkomen ook bodemerosie en beschermen vogels tegen andere diersoorten. Het eind 2018 door Nieuw-Zeeland gelanceerde programma belooft ook het doel van nulemissies te bereiken tegen 2050, volgens het model van andere landen over de hele wereld.

Vanaf 15 juli 2019 zijn er al ongeveer 110.000.000 bomen van verschillende soorten geplant in de hoop tegen het einde van het jaar op 83 miljoen bomen uit te komen. De bomen zullen ook worden gebruikt om aangetaste stedelijke gebieden nieuw leven in te blazen, en ook om nieuwe banen in de landbouwsector te creëren.

foto: USDA

Studies hebben gesuggereerd dat de beste manier om de effecten van het broeikaseffect te bestrijden, is om bomen in grote aantallen te planten; het aantal nieuwe bomen dat voor Nieuw-Zeeland is berekend, kan mogelijk ongeveer 750 miljard ton koolstofdioxide uit de atmosfeer "zuigen", dat niets anders doet dan warmte vasthouden.

Een eenvoudig gebaar, dat van massale beplanting, die op de lange termijn onvoorstelbare voordelen voor de gezondheid van onze planeet Aarde zou kunnen opleveren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt