10 werken van moderne uitvindingen uit de hele wereld die het genie van de mens demonstreren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 werken van moderne uitvindingen uit…
Deze vrouw maakt dieren van gekaard wol die tot leven lijken te komen Velen van ons hebben een moedervlek in het midden van de pols: dermatologen leggen uit waarom

10 werken van moderne uitvindingen uit de hele wereld die het genie van de mens demonstreren

Door Janine
1.133
Advertisement

Technische architectuur is een van de verantwoordelijken van enkele van de meest verbazingwekkende meesterwerken van de bouwkunst die de wereld ooit heeft gezien. Soms is bouwtechniek in staat echte kunstwerken te maken die iedereen die ernaar kijkt, zal verbazen. Voorbeelden van dit type zijn verspreid over de hele wereld en we hebben 10 van de meest uitzonderlijke geselecteerd!

De Drieklovendam in China is 181 meter hoog en 2.335 meter lang; het is zo groot dat het de rotatie van de aarde kan vertragen met de massa's water die erin slaagt om 18 energiecentrales samen te bewegen.

De Capital Gate in Abu Dhabi is het meest hellende gebouw ter wereld; met zijn 35 verdiepingen en 160 meter hoog, is het 4 keer “schever” dan de toren van Pisa.

Advertisement

De Laerdal in Noorwegen is een 24,5 km lange tunnel in de bergen en werd gebouwd in 1992 door ongeveer 2.500.000 kubieke meter rotsen te verwijderen.

Het Falkirk Wiel in Schotland is een scheepslift gebouwd in de jaren ’30 met 1.200 ton staal en kan minstens 8 boten tegelijkertijd tillen.

Het dak van het stadion van Melbourne is gemaakt van afvalstoffen, verzamelt regenwater van het dak en minimaliseert het interne energieverbruik.

De Ericsson Globe in Stockholm werd gebouwd in 1989; met zijn 605.000 kubieke meter is het het grootste bolvormige gebouw ter wereld

De Bailonglift in China is de hoogste externe lift ter wereld met zijn 326 meter; het kan 50 mensen per keer vervoeren en ongeveer 18.000 op één dag.

De Venice Tide Barrier is een project voor de stad Venetië, bestaande uit 78 roterende poorten die voorkomen dat water de lagune op volle zee binnentreedt.

Het New Valley Project is een ambitieus irrigatiesysteem dat water uit Lake Nasser pompt vanuit een groot kanaalsysteem dat 2380 vierkante kilometer woestijn transformeert in landbouwgrond.

Op het diepste punt is de Kanaaltunnel ongeveer 75 meter diep van het wateroppervlak; 50 kilometer lang, 38 hiervan zijn onder zee.

Door de mens gemaakte gebouwen die ons blijven verbazen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt