Deze zonnebloem keycords hebben een precieze betekenis: wat te doen als we iemand ontmoeten die er een draagt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze zonnebloem keycords hebben een…
Van Engeland naar Schotland op de fiets: een 1.300 km lang fietspad is geopend 7 tekortkomingen van vitamines en mineralen die te maken kunnen hebben met paniekaanvallen

Deze zonnebloem keycords hebben een precieze betekenis: wat te doen als we iemand ontmoeten die er een draagt

Door Janine
1.579
Advertisement

De handicaps waarmee veel mensen dagelijks leven, kunnen er vaak voor zorgen dat zelfs de meest eenvoudige handelingen moeilijk worden. Reizen per vliegtuig, kan bijvoorbeeld, voor degenen die niet in goede gezondheid zijn of problemen hebben, erg problematisch worden.

Dus naast de normale controles gericht op het garanderen van de veiligheid, voor reizigers en mensen met een handicap, kunnen aanvullende verklaringen of procedures worden toegevoegd, die het allemaal veel langer en gecompliceerder maken. Wat betreft deze problemen, is er een initiatief van het personeel van de luchthaven London Gatwick dat snel wereldwijd aan kracht wint. Laten we eens kijken wat het is.

Door een eenvoudig accessoire om de nek te dragen, kun je het personeel onmiddellijk informeren over de speciale behoeften van een persoon met verborgen handicaps, in geval van nood of een moeilijke situatie die zich tijdens de vlucht zou kunnen voordoen. Het is een groene keycord (of badgehouder) met daarop zonnebloemen.

Een echt noodzakelijke voorzorgsmaatregel, zoals blijkt uit de vele mensen die er gebruik van maken. Dit is het geval van Kim Baker, de moeder van een kind met autisme dat, voordat ze naar Malaga vertrok, besloot haar zoon het speciale keycord te laten dragen om problemen tijdens het instappen te voorkomen. Voor een autistisch kind kan zo'n situatie in feite heel moeilijk zijn om rustig mee om te gaan.

De leden van de beveiliging namen, in feite, zodra ze het groene accessoire met zonnebloemen zagen, moeder en kind apart, voor een speciale procedure die de normale veiligheidscontroles vermeed, te druk voor een kind met autisme.

“Geeft u me alstublieft een plaats. Onthoud dat niet alle handicaps zichtbaar zijn", luidt de tekst op het keycord. Het is echt een goed idee, omdat het veel mensen die last hebben van problemen die niet "met het blote oog zichtbaar zijn" in staat stelt om rustiger en serener te reizen.

En het is niet een kwestie om iemand die dit keycord draagt een "preferentiële” of "bevoorrechte” positie te geven. Het accessoire kan juist in veel situaties levensreddend blijken te zijn. Zozeer zelfs dat het gebruik ervan ook in supermarkten, treinen en andere openbare contexten gebruikelijk wordt. Bovendien krijgen zij die zich in moeilijkheden kunnen bevinden solidariteit en empathie.

Advertisement

Rest ons alleen nog te hopen dat de keycords met zonnebloemen een voorzorgsmaatregel wordt waarvan steeds meer mensen die op luchthavens of openbare plaatsen werken op de hoogte zijn. Nu weten we: als we iemand zien die het draagt, hebben we een persoon voor ons met speciale behoeften.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt