Jimmy Carter heeft een zonnepark gebouwd dat zijn stad 50% hernieuwbare energie biedt

Janine image
door Janine

18 Oktober 2019

Jimmy Carter heeft een zonnepark gebouwd dat zijn stad 50% hernieuwbare energie biedt
Advertisement

Jimmy Carter is de oudste levende president in de Verenigde Staten. Hij was president van 1977 tot 1981 en zijn beleid was het beschermen van de rechten van minderheden en het bevorderen van schonere energie. Hij was het die de eerste zonnepanelen in het Witte Huis installeerde. Deze werden gebruikt om het water van de presidentiële woning te verwarmen en om aan te tonen dat de president zelf vastbesloten was de Amerikaanse energiecrisis op te lossen. Na het presidentschap zette Carter zijn strijd voor hernieuwbare energie voort.

via Gasanature

Advertisement
Gasanature

Gasanature

Carter wordt ook herinnerd als de president die het Department of Education en vooral het Department of Energy heeft opgericht om de energiecrisis in zijn land te bestrijden. In 1981 werd Carter echter niet opnieuw gekozen, maar zijn strijd voor hernieuwbare energie stopte niet.

Na het presidentschap besloot Jimmy Carter terug te keren naar Plains, Georgia, zijn geboortestad. Hier installeerde hij onlangs een immens fotovoltaïsch systeem: dankzij de hulp van SolAmerica Energy werden de ongeveer 4 hectare van zijn boerderij bedekt met 4176 zonnepanelen.

Advertisement
Obama White House/Flickr

Obama White House/Flickr

Het "zonnepark" van Jimmy Carter slaagt er vandaag in om meer dan 1,3 megawatt te produceren: een hoeveelheid energie die niet alleen alle elektrische systemen van het huis van de voormalige president doet functioneren, maar ook licht en elektriciteit kan geven aan ongeveer 50% van zijn geboortestad.

Toch heeft de vierennegentig jaar oude voormalige president besloten verder te gaan: hij heeft een overeenkomst getekend met Georgia Power om de groei van schone en duurzame energie in de staat Georgia uit te breiden. Een ongelooflijk initiatief dat de boodschap van vrede en verandering overbrengt van deze man - winnaar van onder andere de Nobelprijs in 2002.

Een initiatief waarvan het jammer is dat we geen andere Jimmy Carters in de wereld hebben.

Advertisement