Deze miljardairs schonken 750 miljoen dollar voor onderzoek naar klimaatverandering - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze miljardairs schonken 750 miljoen…
In Egypte zijn 20 volledig bewaard gebleven oude sarcofagen gevonden: de ontdekking is al de geschiedenis ingegaan Krakau is de ideale bestemming voor diegenen die weinig willen uitgeven, goed willen eten en prachtige plekken willen bezoeken

Deze miljardairs schonken 750 miljoen dollar voor onderzoek naar klimaatverandering

Door Janine
1.474
Advertisement

Het probleem van de wereldwijde vervuiling en klimaatverandering die hierdoor wordt veroorzaakt, betreft niet alleen gewone mensen; ook de rijkste mensen op de planeet letten op het welzijn van de aarde en proberen de dingen met hun eigen financiële middelen te verbeteren. Dit is precies wat Stewart en Lynda Resnick, de twee Amerikaanse miljardairs die The Wonderful Company bezitten, in gedachten hebben, een bedrijf dat niet alleen om zaken geeft, maar ook om het welzijn van onze planeet.

via: Forbes

Het echtpaar Resnick is altijd gevoelig geweest voor ecologie. Een duidelijk teken hiervan is het ontstaan van Fiji Water, water dat volledig met ecologisch duurzame methoden wordt geproduceerd.

In het verleden heeft het echtpaar zich ook onderscheiden door donaties aan openbare instellingen die betrokken zijn bij de bestrijding van vervuiling en klimaatverandering: hun eerste donatie (20 miljoen dollar), in 2009, leidde tot de oprichting van Resnick Sustainability Institute; in 2014 daarentegen doneerde het echtpaar nog eens 15 miljoen dollar om leven te geven aan het Resnick Institute Innovation Fund, dat beurzen en prijzen toekent aan studenten die schone energie en duurzaamheidswetenschappen studeren.

foto: NPS

Dit jaar onderscheidden de twee magnaten zich vanwege een werkelijk ongelooflijke donatie: $750 miljoen. De begunstigde was het California Institute of Technology (Caltech), een particuliere Amerikaanse universiteit in de stad Pasadena (Californië). Dit is het belangrijkste bedrag dat Caltech ooit als liefdadigheid heeft ontvangen en het op één na grootste bedrag dat ooit aan een Amerikaanse academische instelling is geschonken.

Advertisement
foto: Wikimedia

De heer en mevrouw Resnick legden aan Business Insider de redenen van hun gebaar uit: naar hun mening zou alleen een belangrijke investering voor de ontwikkeling van onderzoek, het werk om de problemen in verband met vervuiling te overwinnen, kunnen worden uitgebreid en voltooid en, op deze manier, de aarde en de mensheid een tweede kans bieden.

Alleen wanneer zelfs de rijkste en machtigste mensen op aarde effectieve hulp bieden om een eind te maken aan willekeurige vervuiling, kunnen we zeggen dat we op de goede weg zijn om hoop te geven aan toekomstige generaties.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt