Deze paragliding instructeur vliegt over de meest verwoeste gebieden van de Amazone door boomzaden te verspreiden

Janine image
door Janine

01 November 2019

Deze paragliding instructeur vliegt over de meest verwoeste gebieden van de Amazone door boomzaden te verspreiden
Advertisement

Als we mensen kennen die op de meest ingenieuze en originele manieren werken om goed te doen aan het gemeenschappelijke erfgoed, kunnen we niet anders dan aangenaam onder de indruk zijn. Het is inderdaad waar dat onze planeet nooit eerder de goede wil van iedereen nodig had en dat ieder van ons op een kleine of grote manier een persoonlijke bijdrage kan leveren.

Dit geldt des te meer als we denken aan de omstandigheden waarin de ecosystemen van veel delen van de aarde zich bevinden, verwoest door de zwaarste gevolgen die menselijke activiteiten op de natuur kunnen hebben. Het Amazone-regenwoud is hier een voorbeeld van: de branden, meestal aangestoken, waardoor de wereld in 2019 vele hectares van zijn grootste "groene long" verloor, hebben ongetwijfeld een teken achtergelaten die moeilijk uitgewist kan worden.

En hier ontstond het idee van de man waar we je over gaan vertellen. Een piloot en paragliding instructeur die zijn passie voor vliegen combineerde met de toewijding voor de omgeving waarin hij leeft te beschermen. Dit is wat hij doet.

via rp10.com

Advertisement

vida boa de viver se for sonho não quero mais acordar....

Pubblicato da Marcelo Glider su Domenica 6 ottobre 2019

Zijn naam is Marcelo Oliveira, hij woont in Brazilië in de staat San Paolo en is doordeweeks paragliding instructeur met 15 jaar ervaring. Een baan dat op zichzelf al een speciale relatie creëert tussen degenen die het uitoefenen en de natuur, omdat dit een manier is om eenvoudig te vliegen en waarmee je kunt genieten van de mooiste landschappen.

De catastrofe veroorzaakt door de Amazone-branden liet Marcelo echter niet onverschillig. Dus elk weekend sinds september 2019, wanneer hij niet bezig is met zijn activiteiten, gaat Oliveira op weg met zijn paramotor. De man vliegt over bosgebieden die zijn ontbost en verwoest bij de rivier de Ribeirão Baguaçú, niet ver van de stad Araçatuba, 500 km ten oosten van São Paulo.

Advertisement
Marcelo Glider/Facebook

Marcelo Glider/Facebook

Het doel van de vlucht is simpel: het gebied herbebossen. Dat klopt, want Marcelo beperkt zicht niet alleen tot een "panoramische" luchttour, maar tijdens het vliegen verspreidt hij zaden van de ipe amarelo over ontboste gebieden. De laatste, ook bekend als de “gouden trompetboom", wordt traditioneel beschouwd als de nationale plant van Brazilië en wordt gekenmerkt door prachtige gele bloemen.

NASA/Wikimedia

NASA/Wikimedia

Met Olivera op de paramotor, gaat ook zijn vrouw Marcia mee omhoog, het voertuig besturend terwijl haar man de kostbare zaden op de grond gooit. Een initiatief dat we alleen maar lovenswaardig kunnen noemen. Misschien is het niet beslissend voor een enorm probleem als dat van de ontbossing in de Amazone, maar het vertegenwoordigt de specifieke bijdrage van een persoon die echt van zijn land en het erfgoed van ieder van ons houdt.

Marcelo is ervan overtuigd dat zijn persoonlijke herbebossing de verwachte resultaten oplevert, en dat hopen wij ook!

Advertisement