Een onderzoek stelt dat meer dan 52 uur werken per week problemen met kaalheid kan veroorzaken

Janine image
door Janine

29 Oktober 2019

Een onderzoek stelt dat meer dan 52 uur werken per week problemen met kaalheid kan veroorzaken
Advertisement

Slecht nieuws voor degenen die ernaar streven een carrière op te bouewen door vele uren per dag te werken - volgens een studie van de Sungkyunkwan University School of Medicine in Zuid-Korea kan meer dan 52 uur werken per week een negatieve invloed hebben op onze gezondheid, in het bijzonder de kansen om kaal te worden. De meeste mensen werken 40 uur per week, maar in sommige landen zoals Zuid-Korea is het gebruikelijk om meer uren te werken.

via NCBI

Pexels

Pexels

Het onderzoek werd uitgevoerd op een steekproef van 13.000 mannen tussen 29 en 59 jaar, onderzocht gedurende een periode van ongeveer 5 jaar. Deelnemers werden verdeeld in groepen op basis van de werkuren van elk persoon, rekening houdend met andere factoren zoals roken, inkomen en burgerlijke staat. De resultaten toonden duidelijk aan dat degenen die meer werkten, grotere problemen hadden met kaalheid.

Kyung-Hun Son, de hoofdauteur van deze studie, zegt dat mannelijke proefpersonen die zoveel uren per dag werken veel meer risico lopen met betrekking tot de ontwikkeling van alopecia. Helaas is dit in Zuid-Korea een echt sociaal probleem - om het te bestrijden en te proberen te voorkomen, moeten we de werktijden verkorten, ook als we op jonge leeftijd beginnen te werken.

Advertisement
Flickr / Phil Whitehouse

Flickr / Phil Whitehouse

De oorzaak van dit probleem, dat vooral mannen treft maar ook vrouwen niet spaart, is stress. Stress, veroorzaakt omdat men te veel werkt, is de belangrijkste oorzaak van hormonale veranderingen, met name cortisol, beïnvloedt ook de hoofdhuid en is verantwoordelijk voor het optreden, andere mogelijke oorzaken uitsluitend, van kaalheid.

Kortom, we moeten altijd opletten en extreem stressvolle situaties proberen te vermijden.

Advertisement