Een onderzoek legt alle redenen uit waarom we thuis geen schoenen zouden moeten dragen - Curioctopus.nl
x
Een onderzoek legt alle redenen uit…
De dochter van Steve Jobs blijft achter zonder erfenis: haar moeder wil niet dat ze op die manier rijk wordt Cryptogeld-platform maakt ten onrechte $90 miljoen over aan gebruikersaccounts en vraagt ​​​​om het terug te geven

Een onderzoek legt alle redenen uit waarom we thuis geen schoenen zouden moeten dragen

17 Oktober 2021 • Door Janine
739
Advertisement

Iedereen weet dat het niet hygiënisch is met om vuile schoenen naar binnen te lopen. Maar een onderzoek van de Universiteit van Arizona heeft aangetoond dat wandelen met vuile zolen betekent dat je maar liefst 421.000 bacteriën in je huis verspreidt, waarvan een groot deel fecale colibacteriën zijn, dat wil zeggen afkomstig van uitwerpselen. Dit soort vuil kan potentieel gevaarlijk zijn voor iedereen die er per ongeluk mee in aanraking komt.

foto: Pixnio

De Amerikaanse microbioloog Charles Gerba was heel duidelijk: “Loop je met schoenen aan naar binnen? Dan liggen er zeker kleine deeltjes uitwerpselen op je vloeren."

De arts kan deze bewering met goede reden doen: hij maakte deel uit van het gespecialiseerde team van de Universiteit van Arizona dat een representatief monster bestudeerde van schoeisel in vergelijking met een paar schone zolen. In dit onderzoek vonden microbiologen gemiddeld 421.000 verschillende bacteriën die op schoenen groeien. "Ons onderzoek heeft ook aangetoond dat bacteriën de omgeving van het huis voor een zeer lange periode kunnen besmetten als oppervlakken niet onmiddellijk worden gedesinfecteerd." verklaarde Dr. Gerba "Bovendien bevatte 27% van de schoenen de meest agressieve bacteriën die gemakkelijk luchtweginfecties kunnen veroorzaken."

foto: Pixahive

Door de grote hoeveelheid dierlijke uitwerpselen - van honden tot vogels - op trottoirs kan dit type colibacteriën zich gemakkelijk op de voetzolen bevinden. Maar ze kunnen ook worden vervoerd vanaf openbare toiletten of vuilstortplaatsen. Het moet gezegd dat uit de studie bleek dat deze bacteriën niet onze enige zorg zijn: gifstoffen, maar ook teer, kunnen ook op de zolen van schoenen worden gevonden en kunnen daardoor op de vloeren terechtkomen. Deze gifstoffen zijn bijzonder ongezond en kunnen in verschillende bedreigingen veranderen. En dat is nog niet alles: Dr. Reynolds van de Baylor University legde uit dat regenwater in straatplassen benzine en chemicaliën kan bevatten, allemaal substanties die op schoenen terechtkomen, het huis kunnen binnendringen en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. We moeten dus zoals in het Oosten doen: als je een huis binnengaat, moet je je schoenen uitdoen om al het onaangename vuil van de straten ver weg te houden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt