2 uur per week wandelen kan helpen kanker te voorkomen en langer te leven: een onderzoek bevestigd dit

Janine image
door Janine

07 November 2019

2 uur per week wandelen kan helpen kanker te voorkomen en langer te leven: een onderzoek bevestigd dit
Advertisement

De verplichtingen waarvoor het leven ons elke dag plaatst, wekken vaak de indruk dat onze dagen allemaal hetzelfde zijn. Een repetitieve routine, vanaf dat we wakker worden tot wanneer we gaan slapen, vaak hebben we niet eens de tijd om te kijken naar wat we om ons heen hebben en wat de natuur ons ter beschikking stelt.

Hoevelen van ons onthouden zich ervan om systematisch een eenvoudige en duidelijke gewoonte te hebben, zoals bijvoorbeeld wandelen? Waarschijnlijk niet veel, om verschillende redenen, vanwege gebrek aan tijd of luiheid. Een wandeling is echter een gewoonte die we weer in ere zouden moeten herstellen. Laten we eens kijken wat een interessant wetenschappelijk onderzoek hierover heeft gezegd.

via PubMed

Advertisement
Marco Verch/Flickr

Marco Verch/Flickr

Twee uur per week. Dit is de minimale wandeltijd in de open lucht die nodig is om een betere gezondheid te garanderen, evenals lagere risico's van verschillende ziekten die verband houden met weinig beweging.

De onderzoekers van de American Cancer Society zeggen dit in een studie gepubliceerd in het American Journal of Preventive Medicine. In deze context hebben de experts echte richtlijnen gevonden over de juiste lichamelijke activiteit om gezond te blijven. 150 minuten matige beweging per week of 75 minuten intense activiteit: met deze veronderstellingen is het niet moeilijk te begrijpen dat minstens 2 uur wandelen gedurende zeven dagen echt een goed compromis kan zijn.

Advertisement
Pexels

Pexels

Wandelen helpt volgens wetenschappers de risico's op hartproblemen, diabetes of kanker te verminderen. Om tot deze conclusies te komen, onderzochten de onderzoekers een steekproef van ongeveer 140 duizend mensen, waaronder mannen en vrouwen, die hun sterftecijfers en gewoonten gedurende een lange periode volgden en uiteindelijk ontdekten dat wandelen het risico op sterfte met ongeveer 20% vermindert.

En het mooie is dat wandelen echt een gemakkelijke activiteit is om te doen: het vereist geen speciale uitrusting of sportvaardigheden, en het brengt geen kosten of beperkingen met zich mee. In het licht van dit alles zou het dus goed zijn om van de bank en uit je stoel op te staan en - indien mogelijk - een mooie en regenererende wandeling te maken, misschien midden in het groen. Onze gezondheid zal ons dankbaar zijn!

Advertisement