Er zijn 4 blauwe ara kuikens geboren, een bedreigde diersoort die uit de as van de branden in de Amazone zijn herboren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Er zijn 4 blauwe ara kuikens geboren,…
De Mont Blanc-gletsjer 100 jaar later: de foto's tonen de schade van de opwarming van de aarde Het ozongat boven Antarctica is nog nooit zo klein geweest sinds het werd ontdekt: het record in oktober 2019

Er zijn 4 blauwe ara kuikens geboren, een bedreigde diersoort die uit de as van de branden in de Amazone zijn herboren

Door Janine
1.321
Advertisement

De verwoestende branden van de zomer van 2019 hebben veel van het bos en het natuurlijke erfgoed van Zuid-Amerika verwoest, vooral de bossen van de Amazone. De milieuschade aan de flora en fauna van het gebied is niet te overzien, maar maanden na deze tragische gebeurtenis is er toch hoop: in Bolivia werden 4 blauwe ara kuikens geboren, een soort papegaai die als bedreigd wordt beschouwd. Dus zeg nooit nooit!

foto: Pixabay

Toezicht van de Loros Bolivia Conservation Foundation en het geïntegreerde natuurlijke gebied van San Matìas bevestigde de geboorte van 4 kuikens van de “blauwe ara" (Anodorhynchus hyacinthinus), een zeldzame soort papegaai met een bijzonder blauw verenkleed die volgens de wetenschappelijke gemeenschap met uitsterven wordt bedreigd.

foto: Pixnio

Volgens officiële gegevens zijn er nog slechts 4300 exemplaren van de blauwe ara over de hele wereld, waarvan er 300 alleen in het gebied van Bolivia aanwezig zijn; het is daarom gemakkelijk te begrijpen waarom de geboorte van 4 blauwe kuikens nieuws is dat de nieuwsgierigheid en interesse van de experts heeft gewekt. En dat is nog niet alles.

Volgens de monitoring door Boliviaanse organisaties zijn tien nesten met eieren van de blauwe ara verspreid in het gebied die op het punt staan om uit te komen.

Advertisement

Goed nieuws voor deze prachtige en kleurrijke soort die, net als een legendarische feniks, is herboren uit de as van de bosbranden in het Amazonegebied om de groene long van onze planeet weer hoop te geven!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt