Deze uil verwarde het ei van een eend met dat van haar en merkte dat ze een eendje aan het bemoederen was - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze uil verwarde het ei van een eend…
Stellen die hun foto's op sociale media publiceren, zouden onzekerder kunnen zijn: dat zegt een psycholoog Bovengemiddelde intelligentie kan worden verbonden aan grotere risico's op psychische stoornissen: dat beweert een studie

Deze uil verwarde het ei van een eend met dat van haar en merkte dat ze een eendje aan het bemoederen was

Door Janine
8.963
Advertisement

De natuur geeft ons vaak onvergetelijke momenten en verhalen om te vertellen dat, als we het niet met onze eigen ogen hadden gezien, we het misschien nauwelijks zouden geloven. Laurie Wolf, een Amerikaanse fotografe uit Jupiter, Florida, had het geluk een oosterse uil tegen te komen die toevallig in een hoekje van haar tuin een nest had gebouwd.

Op een dag werd de aandacht van de vrouw getrokken door een ander fladderend en gevederd, onbekend wezen.

Op het eerste gezicht dacht Laurie dat het andere kleine wezen in het nest een kleine pasgeboren uil was, maar toen ze dichterbij kwam, ontdekte ze dat het iets heel anders was: een eend.

Een klein eendje, geïdentificeerd als een Carolina-eend, zat naast moeder uil en keek uit het nest. In werkelijkheid, hoe lieflijk de scène ook leek, adviseerde een expert uit de wereld van roofvogels Laurie Wolf om dat eendje uit het nest van de uil te verwijderen, omdat deze zich soms met eenden voedt. Het advies was daarom om te proberen het eendje te "vangen" en het vervolgens naar een opvangcentrum te brengen dat ervoor zou zorgen. Kort daarna verliet het eendje het nest echter zelf en liep naar een vijver, misschien omdat ze haar moeder hoorde roepen.

Het feit dat een uil een eend “grootbrengt" is niet zo zeldzaam als het lijkt - "Het is niet gewoon, maar het gebeurt zeker vaker”, zegt Christian Artuso, de directeur van Bird Studies Canada. Soms leggen moedereenden een of twee eieren in het nest van een ander dier, meestal een andere eend of een andere nauw verwante soort.

Hoewel we weten dat dit een regelmatig voorkomend verschijnsel is, is de frequentie waarmee deze gebeurtenissen zich voordoen nog niet met zekerheid vastgesteld.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt