Verpak kado’s in krantenpapier: een nuttig gebaar voor een duurzame kerst - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Verpak kado’s in krantenpapier: een…
12 misleidende foto's van mensen en dingen vanuit de meest bijzondere en ondenkbare hoeken Met zijn chagrijnige uitdrukking lijkt de regenkikker het meest geïrriteerde dier op aarde

Verpak kado’s in krantenpapier: een nuttig gebaar voor een duurzame kerst

Door Janine
1.505
Advertisement

Duurzaamheid is een woord dat we vaak uitspreken of horen, maar waarvan we de ware betekenis niet altijd volledig begrijpen. Aan het milieu denken, afval vermijden en de meest efficiënte recycling aanmoedigen van de materialen die we elke dag gebruiken, betekent veel van onze acties heroverwegen, en onszelf “opvoeden” zodat ze echt in een groen perspectief worden gedaan.

Dat van de feestdagen is bijvoorbeeld een periode waarin verspilling en afvalproductie waarschijnlijk aanzienlijk groter zullen zijn dan de rest van het jaar. Om overmatige afvalproductie tegen te gaan, heeft het WWF initiatieven en projecten voorgesteld om van Kerstmis een kans te maken om duurzaamheid in de praktijk te brengen. Laten we eens kijken.

via: WWF

Een van de meest traditionele gebruiken in december is het uitwisselen van geschenken. Een mooi moment natuurlijk, maar dat in sommige gevallen tot verspilling en grote hoeveelheden afval kan leiden. Vooral als het gaat om verpakkingen: elementen die vaak echt tot aanzienlijk veel afval leiden.

Hoewel dit misschien geen aspect van Kerstmis is waar we vaak bij stilstaan, is het heel belangrijk om duurzaam te blijven en geen verdere "ladingen" afval te creëren die het milieu om ons heen vervuilen. Het World Wildlife Fund for Nature (WWF) heeft daarom besloten zijn ervaring in te zetten om iedereen hierover wat advies te geven.

Met betrekking tot geschenken is het belangrijkste advies om ze in krantenpapier te verpakken, zonder nieuwe geschenkverpakking te kopen. Een eenvoudig gebaar, wat een uitstekende optie is om een teveel aan gebruik van het kostbare materiaal te vermijden dat wordt verkregen door het kappen van bomen.

Advertisement

Het hergebruiken van pakketten, tassen en verpakkingen kan een andere belangrijke actie zijn. Net zoals het kiezen voor milieuvriendelijke producten, wegwerpmaterialen en het vermijden van overmatige voedselconsumptie en het gebruik van elektriciteit, decoraties en lichtjes.

Uiteraard bestaat er voor dit alles de concrete noodzaak om zich altijd en op de juiste manier te ontdoen van wat moet worden weggegooid, waardoor een beter hergebruik en betere recyclingmogelijkheden worden bevorderd.

Er is tenslotte maar heel weinig voor nodig om aan het milieu te denken. Zelfs met Kerstmis, wanneer we worden “bedolven” onder kaarten, pakketten en geschenken, is het helpen van de planeet in de moeilijke situatie die het ervaart, een doel dat velen, overal, in praktijk moeten brengen.

Tags: KerstNuttigMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt