De zijdehoen: zo'n zachte vacht dat het een knuffeldier lijkt

Janine image
door Janine

21 December 2019

De zijdehoen: zo'n zachte vacht dat het een knuffeldier lijkt
Advertisement

Heb je ooit een dier dat zo zacht is dat het in alle opzichten op een knuffeldier lijkt, willen vastpakken? Als het antwoord positief is, is de kip die we je gaan voorstellen misschien wel iets voor jou.

Op het eerste gezicht is het eigenlijk heel moeilijk om het te onderscheiden van een zacht knuffeldier, maar de Zijdehoen is een echte vogel, van vlees, botten en een groot aantal zachte veren!

via Wide open pets

Advertisement
Benjamint444/Wikimedia

Benjamint444/Wikimedia

Het is een sierras afkomstig uit het Verre Oosten, maar bekend, geliefd en gefokt in vele delen van de wereld. Zelfs in de geschriften van Marco Polo daterend uit de 13e eeuw wordt erover gesproken. Het kenmerk dat onmiddellijk in het oog springt als je ernaar kijkt, is precies de zachte vacht waarmee het bedekt is, vergelijkbaar met die van een kat, "zijdeachtig verenkleed" genoemd. Dit is de eigenschap die het, meer dan enig ander, uniek maakt in zijn soort.

Advertisement
Aaron Jacobs/Wikimedia

Aaron Jacobs/Wikimedia

De Zijdehoen is echter niet alleen zijdeachtig en zacht, maar heeft zijn fortuin ook te danken aan zijn karakter. Aanhankelijk, volgzaam en vriendelijk, kan deze ongelooflijke kip gemakkelijk worden getemd door degenen die ervoor willen zorgen. Om deze reden vinden we het vaak onder het mom van een echt huisdier, en het kan zich aanpassen aan het leven in huiselijke omgevingen en een positieve relatie hebben met mensen, of ze nu jong of oud zijn.

Kortom: een heel bijzonder dier, dat laat zien, als dat nog nodig was, dat de natuur ons soms op de meest uiteenlopende manieren en vormen kan verbazen!

Advertisement