Disney staat een man met een terminale ziekte toe om de nieuwe film van Star Wars te zien voordat hij in de bioscoop uitkomt

Janine image
door Janine

11 December 2019

Disney staat een man met een terminale ziekte toe om de nieuwe film van Star Wars te zien voordat hij in de bioscoop uitkomt
Advertisement

Soms onderschatten we de kracht die sociale media hebben om ons te beïnvloeden en ongelooflijke dingen te laten gebeuren (evenals onaangename): dankzij een eenvoudige tweet en een campagne die viraal is gegaan, is een terminaal zieke patiënt erin geslaagd zijn grote droom te realiseren om de laatste aflevering van Star Wars samen met zijn zoon te bekijken, voordat hij overlijdt. De boodschap van de Rowans Hospice arriveerde bij Disney, waar Robert Iger in persoon (CEO van de Walt Disney Company) er via zijn medewerkers voor zorgde dat de opgenomen man de film zag vóór de officiële release in de bioscopen.

via Twitter / Rowans Hospice

Advertisement

Jonathan is de man van Disney die de film in voorpremière liet gaan in Rowans Hospice

Lisa Davies, een van de medewerksters van de kliniek, bracht het verzoek van haar patiënt letterlijk onder de aandacht van Rowans Hospice, en slaagde erin om de topman van Disney in persoon te krijgen met de nieuwe film van de veel gevolgde Star Wars-saga.

"Ik ben echt sprakeloos," zei Davies, "we zullen Disney nooit genoeg kunnen bedanken voor het bevestigen dat ze de film met onze patiënt kunnen delen, en zijn laatste wens realiseren. We waarderen het feit dat ze bergen hebben verzet om dit mogelijk te maken!"

Advertisement

Ook de gehele Star Wars-gemeenschap reageerde met solidariteit en genegenheid op dit laatste verzoek en gaf al hun steun en deelde het verzoek van de kliniek. De patiënt (van wie we de naam niet kennen, uit respect voor de privacy) is een grote fan van Star Wars en zijn laatste wens was om samen met zijn zoon het laatste deel "Star Wars: the Rise of Skywalker" te zien. Hij wachtte al sinds 1977 op deze film en kon niet geloven dat hij al voor de release zou overlijden.

Disney slaagde er echt in om een klein wonder uit te laten komen, een beetje sereniteit en vreugde te geven aan deze man en zijn familie, tijdens de laatste momenten van zijn leven.

Advertisement