Mizu Shingen Mochi, de Japanse rijstcake die eruit ziet als een enorme druppel water - Curioctopus.nl
x
Mizu Shingen Mochi, de Japanse rijstcake…
De probiotica in sommige bieren kunnen net zo goed zijn voor de darmen als die van yoghurt Een familie heeft ontdekt dat een gigantische beer zich recht onder hun huis heeft verplaatst

Mizu Shingen Mochi, de Japanse rijstcake die eruit ziet als een enorme druppel water

15 December 2019 • Door Janine
1.568
Advertisement

Japan is een land dat iedereen, op welk gebied dan ook, lichtjaren voor weet te blijven - of het nu gaat om gerechten, technologie of kunst, de Japanners dicteren altijd de meest absurde en eigenaardige trends ter wereld. Een van de nieuwste trends op culinair gebied, bijvoorbeeld, heet Mizu Shingen Mochi en is een heel speciaal uitziende rijstcake. Dit typische en nieuwe Japanse dessert lijkt namelijk op een gigantische druppel water! Het is bovendien een dessert dat binnen 30 minuten na bereiding moet worden geconsumeerd, anders riskeer je dat de "druppel" oplost en weer in de vloeibare toestand terugkeert.

Vind je ook niet dat het eruit ziet als een druppel water? En in plaats daarvan is het een Japanse specialiteit, gemakkelijk klaar te maken, waarbij je echter heel voorzichtig moet zijn bij het goed doseren van de ingrediënten. De ingrediënten die je nodig hebt om een perfecte Mizu Shingen Mochi te bereiden: suiker, agar (een natuurlijk geleermiddel), water, bruine suikersiroop en sojameel.

Het recept is heel eenvoudig:

Neem een klein steelpannetje en meng de suiker met de agar. Voeg geleidelijk een halve liter water toe en roer langzaam, zodat de agar goed oplost. Breng het water aan de kook terwijl het mengsel smelt.

Zodra je een vloeibaar mengsel hebt, zet je het vuur uit en giet je het in een ronde vorm om in de koelkast te zetten. Eenmaal uit de vorm verwijderd, is je Mizu Shingen Mochi klaar om van te genieten met een beetje bruine suikersiroop en sojameel.

Advertisement

Het is een eenvoudig recept dat erg populair is op internet en je kunt een heel duidelijke handleiding vinden op deze video. Omdat de voorbereiding niet zo moeilijk is, is het bereiden van een heerlijke Mizu Shingen Mochi helemaal niet zo eenvoudig! Om goede resultaten te verkrijgen, moet namelijk water uit de zuidelijke bergen van Japan, bijvoorbeeld de berg Kaikoma, worden gebruikt.

In elk geval zijn de ingrediënten allemaal beschikbaar en als je van de Japanse keuken en cultuur houdt, mag je de kans om deze cake te proeven niet missen.

Tags: JapanNieuwsgierigEten
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt