Volgens geriaters maakt de pensionering de gezondheidstoestand erger, zowel mentaal als fysiek - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Volgens geriaters maakt de pensionering…
Het drinken van rozemarijnwater verbetert ons geheugen: dat suggereert een Britse studie Australië activeert speciale camera's met kunstmatige intelligentie om te detecteren wie zijn telefoon gebruikt tijdens het rijden

Volgens geriaters maakt de pensionering de gezondheidstoestand erger, zowel mentaal als fysiek

Door Janine
2.246
Advertisement

Er ontstond een duidelijk beeld dat in tegenstelling staat tot wat verondersteld wordt door het Nationale Congres van de Italiaanse Vereniging voor Gerontologie en Geriatrie dat plaatsvond in Rome. Volgens de artsen die dagelijks met ouderen werken, is pensionering in het algemeen niet gunstig voor de gezondheid, maar heeft het een negatieve invloed. Dit is een zeer algemene verklaring, die geen rekening houdt met individuele gevallen van zwaar of langdurig werk, maar die ook wordt bevestigd door de statistieken.

via: Ansa
foto: needpix.com

Een negatieve impact op het lichaam-geest-systeem is het gevoel uit de sociale productiecyclus te zijn, niet langer onderdeel van het mechanisme: dit zou zowel fysiek als psychologisch een grotere zwakte bepalen, tot op het punt dat statistieken aantonen dat na het pensioen gevallen van depressie en een beroep doen op gespecialiseerde artsen met ongeveer 2% toeneemt.

Alleen al het feit dat ze met pensioen gaan, volgens wat er uit het Congres is voortgekomen, zou individuen het gevoel geven in de laatste fase van hun leven te zijn, zelfs als dit niet noodzakelijkerwijs waar hoeft te zijn. Het gevoel van nutteloosheid, marginalisering en het ontbreken van een rol in de samenleving zou een reële impact hebben op de gezondheid van gepensioneerden.

Ook de afname van de koopkracht die onvermijdelijk gepaard gaat met het pensioen zou bijdragen aan het negatieve effect: minder geld zou minder kans op behandeling betekenen.

De geriaters beschrijven daarom een ​​realiteit die heel anders is dan waar naar alle werknemers wordt verlangd: pensioen is niet altijd een periode waarin de psychische en fysieke toestand verbetert - alsof om te zeggen dat werken zeker vermoeiend is, maar een beschermend effect heeft op lichaam en geest.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt