Een blinde ingenieur vond een stok uit met Google Maps waarmee blinden door de stad kunnen lopen

Janine image
door Janine

19 Januari 2020

Een blinde ingenieur vond een stok uit met Google Maps waarmee blinden door de stad kunnen lopen
Advertisement

Voor mensen die dagelijks leven met visuele beperkingen, kan de wereld een constant obstakel zijn om mee om te gaan. Zelfs de eenvoudigste taken, dagelijkse acties en interacties met de realiteit om hen heen worden moeilijke uitdagingen om aan te gaan.

Het huis verlaten en zich verplaatsen, boodschappen doen, de metro nemen of winkelen, zijn dingen die, voor degenen die niet zien, enorme moeilijkheden met zich meebrengen. Maar gelukkig geven de niveaus van technologische ontwikkeling die we hebben bereikt, de mogelijkheid voor mensen met deze handicaps om een gemakkelijker leven te leiden. De ongelooflijke uitvinding waarover we je gaan vertellen, bewijst het.

via WeWALK Smart Cane

Advertisement
WeWALK/Facebook

WeWALK/Facebook

Kursat Ceylan is een slechtziende ingenieur, oprichter en beheerder van de Turkse vereniging zonder winstoogmerk "Young Guru Academy". Door de jaren heen heeft zijn zichtprobleem hem ertoe gebracht de moeilijkheden en problemen van mensen met dezelfde handicap maar al te goed leren kennen. Kursat is bijna blind en heeft besloten om iets concreets te doen om de levenskwaliteit te verbeteren van degenen die, zoals hij, niet kunnen zien.

Zijn bijdrage aan mensen met beperkt of geen zicht wordt WeWalk genoemd, een slimme stick waarmee visueel gehandicapten en blinden alleen in de stad kunnen lopen, zonder bang te zijn te verdwalen of moeilijkheden op de route tegen te komen. Het voorwerp is uitgerust met sensoren die trillen wanneer ze obstakels waarnemen voor de persoon die het gebruikt, om hen te waarschuwen voor mogelijke gevaren om op te letten.

Advertisement
WeWALK/Facebook

WeWALK/Facebook

De ingebouwde luidsprekers en de Google-spraakassistent completeren de uitrusting van deze tool, die diensten, winkels, openbaar vervoer en andere informatie kan identificeren rondom degenen die er gebruik van maken. De WeWalk-stick is al te koop op de officiële website.

Het valt niet te ontkennen: wanneer technologie en wetenschap zichzelf ten dienste stellen van minder bedeelde mensen, die hun leven concreet gemakkelijker maken, is de vooruitgang ongetwijfeld te prijzen. We hopen dat de stappen vooruit in deze zin nog talrijker zullen zijn.

Connecting our visually impaired community with the world around us starts with YOU! Follow along as we get closer to our pre-order campaign. Check us out at https://wewalk.io

Pubblicato da WeWALK su Lunedì 23 aprile 2018
Advertisement