Een 72-jarige voormalige arbeider vindt een hydraulische pomp uit voor ontwikkelingslanden en ontvangt 1 miljoen van Bill Gates

Janine image
door Janine

05 Juli 2020

Een 72-jarige voormalige arbeider vindt een hydraulische pomp uit voor ontwikkelingslanden en ontvangt 1 miljoen van Bill Gates
Advertisement

Soms komen de meest onverwachte en winstgevende samenwerkingen voort uit de kleine ideeën van kleine gewillige bedrijven. Het verhaal van de Italiaanse ondernemer - voormalig arbeider - dat we je gaan vertellen, is een voorbeeld van hoe een innovatieve uitvinding, indien opgemerkt door de juiste mensen en ingevoegd in de juiste context, een wereldwijde relevantie kan krijgen, gefinancierd door niemand minder dan een van de meest rijke mannen ter wereld.

We hebben het over Bill Gates die, met de Stichting die zijn naam draagt, heeft besloten de uitvinding van de gelukkige 72-jarige zakenman Vincenzo Di Leo onder zijn hoede te nemen: een bijzonder innovatieve hydraulische pomp.

via News1

Advertisement
Corriere Innovazione

Corriere Innovazione

De Bill & Melinda Gates Foundation is de grootste particuliere stichting ter wereld, die ongeveer $50 miljard aan activa beheert en zich inzet voor het promoten van humanitaire, educatieve en gezondheidszorgprojecten. Het is bijna niet te geloven dat een dergelijke realiteit Tarua, de uitvinding van de Italiaan Di Leo, had leren kennen en zo onder de indruk was van zijn kenmerken dat hij er een investering van een miljoen dollar aan zou wijden.

Di Leo runt een klein bedrijf met slechts 4 werknemers en zijn hydraulische pomp is letterlijk “ontdekt” door de Gates Foundation. Wat is er zo innovatief aan? Simpel: het is een afvalwaterzuiveringssysteem dat perfect lijkt voor alle realiteiten van ontwikkelingslanden omdat het, zonder al te complexe of moeilijk te onderhouden mechanismen, erin slaagt om puin en vloeistoffen tegelijkertijd schoon te maken.

Advertisement
Kuhlmann /MSC/Wikimedia

Kuhlmann /MSC/Wikimedia

Robuustheid, eenvoud en functionaliteit in een zuiveringssysteem dat de hygiëne en de vaak kritieke omstandigheden van vele realiteiten kan helpen verbeteren, waar zelfs de meest elementaire gezondheidsvoorzieningen niet zijn gegarandeerd. Allemaal ten voordele van de gezondheid van mensen. Precies dit trof in feite de Amerikaanse stichting, die de Italiaanse ondernemer alleen vroeg om het gewicht van de machine te verminderen, van 300 kg tot slechts 70 kg, om het beheer nog praktischer te maken.

En Di Leo is er samen met zijn technici in geslaagd een belangrijke samenwerking te ondertekenen met de Amerikaanse realiteit die hem financiert. Een mooi doel dus, maar ook een prachtig voorbeeld van hoe inventiviteit en genialiteit - zelfs als ze uit een kleine realiteit komen - leven kunnen geven aan grote en belangrijke doelen, in de hoop dat deze uitvinding het leven van veel mensen zal verbeteren.

Advertisement