Een goederentrein verliest zijn lading maïs langs de spoorweg: de scène doet denken aan de tovenaar van Oz

Janine image
door Janine

26 Februari 2020

Een goederentrein verliest zijn lading maïs langs de spoorweg: de scène doet denken aan de tovenaar van Oz
Advertisement

Mike Parker slenterde in de buurt van zijn huis in de stad Crystal in de Amerikaanse staat Minnesota, toen hij meer dan eens in zijn ogen moest wrijven om er zeker van te zijn dat wat hij zag echt was. Eerst dacht hij dat hij een plotselinge visuele stoornis had, toen hij de voor hem bekende spoorweg volledig bedekt met een goudkleurig materiaal zag. Het was alleen door dat gemorste materiaal tussen de rails van dichtbij te bekijken en aan te raken dat bevestigde dat hij getuige was van een scenario dat net zo bizar als echt was!

via Time

Advertisement

De man besloot de foto op Twitter te publiceren: de treinsporen waren volledig bedekt met een geel materiaal. Gebruikers op sociale netwerken beschuldigden hem onmiddellijk van het hebben gepost van een nepfoto, gezien de surrealistische precisie waarmee het vreemde materiaal het gedeelte tussen de rails bedekte.

Door de sporen te benaderen, kon Mike begrijpen wat er aan de hand was: dat gele materiaal was niets anders dan maïs. Waarschijnlijk moet een goederentrein onderweg zijn lading hebben verloren, en zich op de spoorweg hebben verspreid.

Advertisement
Een goederentrein verliest zijn lading maïs langs de spoorweg: de scène doet denken aan de tovenaar van Oz - 2

Iemand anders, met een uitgesproken grote fantasie, stelde zich voor dat dat vreemde visioen niets anders was dan de beroemde Yellow Brick Road uit de kinderroman De Tovenaar van Oz. In feite is de gelijkenis ongelooflijk. De keuze is aan jou, om te geloven in wat jou gelukkiger maakt!

Advertisement