De artistieke kant van de natuur: deze bijenkolonie heeft een hartvormige bijenkorf gebouwd - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De artistieke kant van de natuur: deze…
Door gebruikte olie in de gootsteen te gooien, kunnen we verantwoordelijk zijn voor enorme schade aan het milieu Zuu, de kat die dezelfde norse blik heeft als iemand die zojuist de wekker in de vroege ochtend heeft horen rinkelen

De artistieke kant van de natuur: deze bijenkolonie heeft een hartvormige bijenkorf gebouwd

Door Janine
1.677
Advertisement

Bijen, hommels en alle bestuivende insecten verschijnen vaak in tijdschriften en online kranten om meestal niet erg positieve redenen: hun aantal - of, zoals ze zeggen, hun biomassa - neemt voortdurend af, met ernstige gevolgen op plantensoorten en het menselijk levensonderhoud dat ervan afhankelijk is. Er zijn veel initiatieven die worden genomen om het fenomeen te stoppen, uitgaande van de steeds strenger wordende wetten (die nog steeds niet streng genoeg zijn) over het gebruik van pesticiden, echte vijanden van deze ijverige dieren.

In dit artikel willen we echter de reeks negatieve berichten over dit onderwerp doorbreken en je iets laten zien waardoor je ongetwijfeld nog meer van bijen zal houden: een bijenkorf met een meer unieke dan zeldzame vorm.

foto: pxfuel.com

Gewoonlijk zijn we gewend om ons de bijenkorf van honingbijen voor te stellen als een reeks cellen die op een lineaire manier zijn gerangschikt, omdat imkers deze insecten steunen bieden waarop ze hun nest kunnen bouwen, speciaal ontworpen om het verzamelen van honing mogelijk te maken. Maar in de natuur hebben deze dieren een heel andere manier van werken: wanneer ze de bijenkorf bouwen, misschien in de lege holte van een boom, volgen ze verschillende logica's, waardoor unieke en fascinerende vormen worden gecreëerd. Zoals in het geval van de bijen van Bodiam Castle in Robertsbridge, in het Verenigd Koninkrijk, die een mooie vorm hebben gecreëerd die op een hart lijkt.

De foto, gedeeld door de pagina National Trust, is uiteraard gewaardeerd en gedeeld door gebruikers over de hele wereld. Deze dieren bieden niet alleen een gratis bestuivingsservice waardoor we van sappig fruit en voedzame groenten kunnen genieten, maar ze slagen er ook in ons te verbazen met een onverwachte artistieke kant. Allemaal uitstekende redenen om met steeds grotere vastberadenheid van ze te houden en te beschermen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt