Een krachtige foto toont de reactie van een gehandicapt kind die een kind in een rolstoel zoals hij op een advertentie ziet

Janine image
door Janine

21 Februari 2020

Een krachtige foto toont de reactie van een gehandicapt kind die een kind in een rolstoel zoals hij op een advertentie ziet
Advertisement

Inclusief zijn is een zeer noodzakelijke houding: voor veel mensen is het ondanks alles moeilijk om zich vertegenwoordigd of op gelijke voet met anderen te voelen. Laten we bijvoorbeeld denken aan mensen met lichamelijke of motorische handicaps: het is niet zo vanzelfsprekend dat ze als iedereen worden behandeld. En dit is in de eerste plaats ook te merken aan de berichten en situaties waarmee we dagelijks worden geconfronteerd.

In een warenhuis zijn en een advertentie met een kind in een rolstoel zien, is zeker niet gebruikelijk. Het is echter wat de Amerikaanse keten Target op een zeer lovenswaardige manier heeft bedacht om een standpunt in te nemen voor een foto die het web rond is gegaan.

via ABC 15 Arizona

Advertisement

Thank you Target! 🎯😀👏 Today Oliver stopped me dead in his tracks and turned back around to see this picture that he...

Pubblicato da Ollie's World su Martedì 4 febbraio 2020

De afbeelding in kwestie is een ware ode aan de vertegenwoordiging van minderheden. Ja, want genegeerd of ondervertegenwoordigd zijn in de samenleving betekent helaas vaak dat je deel uitmaakt van een minderheid. Gelukkig beginnen deze concepten echter ook te worden geassimileerd door grote bedrijven, die soms tekenen van positieve verandering vertonen.

Toen een moeder op Facebook de foto deelde van haar 2-jarige zoon die gefascineerd naar een advertentie keek in een winkel van Target in Arizona, leidde dit tot een intens debat over inclusiviteit. Oliver lijdt aan een caudaal regressiesyndroom, dat de ontwikkeling van de onderste helft van het lichaam heeft belemmerd. Hiervoor moet hij een rolstoel gebruiken om zich te verplaatsen. Zowel de jongen als zijn familie weten al dat het leven niet gemakkelijk voor hem zal zijn.

Advertisement

Lopen, rennen, springen en spelen zoals andere kinderen doen is onmogelijk voor Oliver. Maar toen hij aan de muur van dat warenhuis een jongen in een rolstoel zag, voelde hij zich eindelijk een beetje hetzelfde als de anderen. Demi, Oliver's moeder, vertelde de gebeurtenis in Good Morning America en zei dat de blik van haar zoon onmiskenbaar was, hij was zo verbaasd en positief onder de indruk.

I forget how small you are when everything you do is so big! 💪

Pubblicato da Ollie's World su Domenica 19 gennaio 2020

Op die kledingafdeling was Oliver tijdens een normaal routine-uitje vertegenwoordigd. Het kind ziet elke dag kinderen om hem heen, maar zijn leeftijdgenoten zijn nooit zoals hij. Daarom was het een welkome verrassing om er een te vinden op een openbare en drukke plek.

Demi's bericht ging snel viral op sociale media, het trok zelfs de aandacht van de moeder van Colton, de jongen die de protagonist van de advertentie was. De hoop is dat een dergelijke gebeurtenis grote bedrijven eraan kan herinneren dat het noodzakelijk is om ook ruimtes en zichtbaarheid te wijden aan degenen die ze, misschien door esthetische of economische factoren, niet willen vertegenwoordigen. Alleen op deze manier kunnen we een beetje meer vertrouwen en sereniteit garanderen, ook voor diegenen die vele moeilijkheden hebben.

Advertisement