Het Coronavirus heeft de CO2-uitstoot van China met 100 miljoen ton verminderd

Janine image
door Janine

24 Februari 2020

Het Coronavirus heeft de CO2-uitstoot van China met 100 miljoen ton verminderd
Advertisement

Zelfs in de meest ernstige en problematische situaties en contexten moet je altijd de positieve kant zien, of, anders gezegd, het glas halfvol. Neem bijvoorbeeld de verspreiding van het Coronavirus, ontstaan in de provincie Hubei in China, en dat in de eerste maanden van 2020 de bevolking niet alleen van de Aziatische natie, maar ook van de hele wereld allarmeerde. Ondanks de ernstige noodsituatie op het gebied van de gezondheid, verlaagt Coronavirus tegelijkertijd de CO2-uitstoot in China.

via TIME

Advertisement
Pixnio

Pixnio

Kort samengevat is een van de effecten van het Coronavirus op de Chinese economie en industrie dat de gezondheidsnoodzaak de fabrieken in het land dwong om de productiviteit van 30% niet te overschrijden in vergelijking met het algemene ritme, waaraan ook de gegevens worden toegevoegd waardoor het verkeer van openbare en particuliere vervoermiddelen tot bijna nul of tot een minimum wordt beperkt in samenhang met de festiviteiten van het Chinees Nieuwjaar.

Het indirecte effect resulteerde in een vermindering van de CO2-uitstoot in China met 100 miljoen ton, een aantal dat paradoxaal genoeg dat van Chili in een heel jaar benadert.

Advertisement
IATP

IATP

Deze sterke vermindering van de CO2-uitstoot in de lucht van de Chinese natie zal echter niet in staat zijn om de meerderheid van de bevolking ten goede te komen, aangezien de strikte quarantainevoorschriften in toenemende mate de vorm hebben aangenomen van een echte absolute avondklok om verdere verspreiding van het Coronavirus te vermijden.

Was er dus een pandemie voor nodig om China, zij het slechts tijdelijk en indirect, een natie "gevoelig" te maken voor de groene druk van het milieu?

Advertisement