Twee fotografen leggen het moment vast waarop 5 jachtluipaarden met hoge snelheid een rivier overzwemmen

door Janine

14 April 2020

Twee fotografen leggen het moment vast waarop 5 jachtluipaarden met hoge snelheid een rivier overzwemmen
Advertisement

Reizen over de hele wereld stelt ons in staat om verschillende culturen en talen te kennen, maar ook om getuige te zijn van de grootste schoonheden die Moeder Natuur ons heeft gegeven, zoals het onschatbare erfgoed van flora en fauna. Degenen die bijvoorbeeld besluiten om op avontuur te gaan om op het Afrikaanse continent op safari te gaan, weten dat ze de buitengewone verscheidenheid aan plaatselijke wilde dieren zullen ontmoeten. Deze ontmoetingen kunnen soms heel verrassend worden, zoals bijvoorbeeld gebeurde met fotografen Arnfinn Johansen en Buddhilini De Soyza.

via Getaway

Advertisement

De twee fotografen waren, samen met een groep mensen die deelnamen aan de safari in het Masa Kari Nature Reserve in Kenia, getuige van een scène die hen sprakeloos achterliet: een groep van 5 prachtige jachtluipaarden werd gezien die voorzichtig naar een stromende rivier keken, om vervolgens in het water te springen en met grote snelheid te zwemmen om de andere oever te bereiken.

Drie volwassen jachtluipaarden sprongen als eerste, gevolgd door de andere twee; het was niet duidelijk waarom ze zo snel in het water zwommen, maar het is mogelijk dat de 5 jachtluipaarden wisten dat gevaarlijke krokodillen in die rivier zouden kunnen zijn.

Advertisement

Gelukkig kwamen alle vijf jachtluipaarden veilig aan de overkant van de rivier en was de hele groep mensen die aan de safari deelnamen zo dankbaar dat ze zo'n opwindend moment hadden meegemaakt. Voor de jachtluipaarden was het natuurlijk gewoon een dag als elke andere, en ze waren waarschijnlijk ongelooflijk blij om eindelijk weer op het droge te zijn. Gezond en wel.

Advertisement