Fat Albert, de ijsbeer uit Alaska die gek op walvisvet is en 679 kg weegt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Fat Albert, de ijsbeer uit Alaska die…
Tijdens een videoconferentie activeert de werkgeefster per ongeluk het Deze arts slaapt in een kampeertent in een garage om zijn gezin te beschermen tegen Covid-19

Fat Albert, de ijsbeer uit Alaska die gek op walvisvet is en 679 kg weegt

Door Janine
1.085
Advertisement

Wist je dat een gemiddelde ijsbeer ongeveer 450 kilo weegt? Welnu, er is een mooi exemplaar in Kaktovik in Alaska, die is "vastgelegd" door de deskundige camera van de professional Ed Boudreau; nu hebben de inwoners van Kaktovik deze bijzondere ijsbeer met overgewicht ter harte genomen door hem op een liefkozende en grappige manier "Fat Albert" te noemen waarna hij een kleine sociale ster is geworden door de foto's die Ed op zijn kanalen heeft gepost.

Er is een reden waarom beer Albert zo zwaar is in vergelijking met het gemiddelde van zijn soort: hij weegt ongeveer 679 kilo en voedt zich voornamelijk met walvisvet dat de inwoners van de stad Alaska aanbieden als een traditioneel teken van respect voor deze prachtige Scandinavische dieren. En het lijkt erop dat deze iets te zwaarlijvige beer zich voedde met een iets teveel walvisvet!

De gelukkige fotograaf legde uit: "De dorpelingen brengen een eerbetoon aan beren en tonen hen het respect dat ze verdienen zoals ze dat al duizenden jaren doen. Als het dorp er niet in slaagt een walvis te vangen en deze te slachten, moeten de beren wachten tot de zee bevriest om op zeehonden te jagen om zich in de winter te voeden.”

Hoewel Fat Albert erg dik is, is hij niet de wereldrecordhouder. De grootste ijsbeer in de geschiedenis stond in 1960 op de weegschaal met een gewicht van 1.001 kg, dus onze lieve dikke Albert heeft nog een lange weg te gaan!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt