Ze nodigde iedereen uit om geen gel te gebruiken en wapens te kopen, sprekend over "samenzwering": nu is ze gestorven aan het coronavirus

door Janine

09 April 2020

Ze nodigde iedereen uit om geen gel te gebruiken en wapens te kopen, sprekend over "samenzwering": nu is ze gestorven aan het coronavirus
Advertisement

De situatie die de wereld door het Coronavirus ervaart, is voor niemand gemakkelijk: het is een feit waar velen dag in dag uit mee te maken hebben. Het stoppen van hun activiteiten, het aannemen van "nieuw" gedrag, het zien van pijn, dood en lijden zijn allemaal dingen waar velen nooit aan gedacht zouden hebben om ermee om te moeten gaan.

Toch is het een trieste realiteit, die helaas aanwezig is. Sinds de pandemie begon, zijn er echter mannen en vrouwen die ervan overtuigd zijn dat het op de een of andere manier overdreven is, wat vals nieuws en complottheorieën aanwakkert. De Texaanse Karen Kolb Sehlke was een van hen: haar berichten die half maart 2020 op Facebook werden gepubliceerd, benadrukten dat de pandemie "misleiding" was, kunstig gecreëerd door de media en "radicalen aan de macht". Helaas heeft de vrouw nu zelf de prijs betaald van deze verkeerde en gevaarlijke overtuigingen.

via Politicalflare

Advertisement
GoFundMe Fundraising

GoFundMe Fundraising

Slechts een paar weken nadat ze beweerde dat het virus nep was, het virus dat wereldwijd slachtoffers en besmettingen veroorzaakt, werd Karen ziek met Covid-19. Op 2 april 2020 ontkwam ze niet aan de ziekte en stierf ze. Het lezen van wat ze op sociale netwerken beweerde, doet ons ongetwijfeld nadenken, vooral over het feit dat het gebrek aan informatie, vooroordelen en onverantwoordelijk gedrag op dit moment echt schadelijk kan zijn.

"Wordt wakker! Zo begint het socialisme!" schreef ze op 14 maart 2020, verwijzend naar de pandemie. En nogmaals: "Ze regeren met angst, bezorgen ons paniek als schapen (...) Je hebt geen desinfecterend middel nodig, maar gezond verstand, geloof, vechtlust en, natuurlijk, wapens!"

Huiveringwekkende woorden, die je echt sprakeloos laten in vergelijking met waar de wereld in die dagen tegenover stond. Karen ging ook zover dat ze iedereen aanmoedigde om "het leven te leiden dat ze niet willen dat je leidt", wat duidelijk verwijst naar de noodzaak om niet te letterlijk de indicaties en beperkingen te nemen die nodig zijn om jezelf te beschermen en besmetting te voorkomen.

Advertisement
ChristianGSnow/Twitter

ChristianGSnow/Twitter

De vrouw stierf naar verluidt iets meer dan 2 weken later aan niercomplicaties als gevolg van het coronavirus. Het is zeker een tragisch verhaal voor een vrouw die als geen ander ter wereld nooit zou hebben verdiend om te lijden en te sterven aan deze vreselijke ziekte. Wat deze trieste episode ons echter kan leren, is dat we in geen geval de risico's van Covid-19 en de lopende pandemie mogen onderschatten, die misschien alleen geleid wordt door woede en overtuigingen als gevolg van te weinig nadenken.

Het virus is een trieste realiteit waarmee iedereen, niemand uitgesloten, wordt opgeroepen om te handelen: alleen door verantwoordelijk en zonder verdeeldheid te handelen, gaat de wereld het redden.

Advertisement