VS: een groep verpleegkundigen in werkkleding en maskers blokkeert vreedzaam de anti-lockdown protesten

Janine

24 April 2020

VS: een groep verpleegkundigen in werkkleding en maskers blokkeert vreedzaam de anti-lockdown protesten
Advertisement

We weten het onderhand: thuis blijven vanwege het Coronavirus is noodzakelijk, ook al is het niet altijd makkelijk te accepteren, vooral na zoveel dagen binnen te hebben gezeten. Het feit blijft dat, om terugvallen te voorkomen in gebieden waar besmettingen afnemen en verdere schade waar ze toenemen te beperken, het noodzakelijk is om jezelf in te zetten, jezelf te dwingen en te blijven voldoen aan de beperkingen.

Er zijn echter mensen die deze maatregelen niet accepteren en besloten, midden in een noodsituatie, te protesteren tegen de beperkingen. In Denver, in Colorado, verzamelden veel mensen zich op straat in hun auto’s, toeterden, vertoonden verontwaardigde spandoeken en blokkeerden de straten van de stad. Er was echter een vreedzaam en significant tegenprotest van degenen die echt in de frontlinie staan in de strijd tegen het Coronavirus.

via The Evening Standard

Advertisement

We hebben het over verpleegkundigen en ziekenhuispersoneel, vrouwen en mannen die, samen met artsen, een test van enorme toewijding uitvoeren om de verschrikkelijke onzichtbare vijand te bestrijden die de hele wereld teistert. Om protesteerders duidelijk te maken hoe gevaarlijk het op dit moment zou zijn om alles te heropenen en terug te keren alsof er niets was gebeurd, gingen sommigen met hun werkkleding en een mondkapje de straat op.

Advertisement

Op de zebrapaden stopten de verpleegkundigen zonder iets te zeggen voor de auto's van de demonstranten, in een vreedzaam en symbolisch “tegenprotest”, waarbij ze degenen die achteloos kritiek hadden op de lockdown probeerden te stoppen. Ondanks het feit dat de vrouwen en mannen van het gezondheidspersoneel zwaar bekritiseerd en beledigd zijn door deze protesterende mensen, zijn ze erin geslaagd een sterk en duidelijk signaal af te geven naar de demonstranten en over te brengen wie diegenen zijn die in de frontlinie tegen de pandemie werken.

Een te snelle en onmiddellijke afschaffing van de lockdown zou in de Verenigde Staten en daarbuiten tot gevaarlijke gevolgen leiden. Deze mensen in ziekenhuiskleding lieten hen dit zwijgend en vredig begrijpen en bleven onbewogen, zelfs tegenover degenen die hen beledigden. “Niet alle helden dragen mantels”, merkte een gebruiker op internet op toen foto's en video's van wat er in Denver gebeurde de wereld rond gingen.

We kunnen het er alleen maar mee eens zijn: op dit delicate moment is alles wat we nodig hebben eenheid en gezond verstand, twee fundamentele vereisten om zo snel mogelijk uit deze noodsituatie te komen.

Advertisement