250 Amish-mannen tillen met de hand een enorme schuur op en verplaatsen deze 60 meter

Janine image
door Janine

02 Mei 2020

250 Amish-mannen tillen met de hand een enorme schuur op en verplaatsen deze 60 meter
Advertisement

De Amish staan over de hele wereld bekend om hun constante en categorische weigering om elke vorm van moderne en huidige technologie te gebruiken. Het is een van de meest verspreide religieuze gemeenschappen, oorspronkelijk afkomstig uit Zwitserland, maar vervolgens gemigreerd naar de Verenigde Staten van Amerika. Pennsylvania, Indiana en Ohio zijn de staten met het grootste aantal Amish, en het was in Ohio dat een video werd opgenomen met 250 mannen die tot deze gemeenschap behoren met de bedoeling een operatie uit te voeren die, als we het verrassend zouden noemen, een understatement zou zijn.

Zou je er ooit aan denken om een enorme schuur met je blote handen en zonder hulp van machines op te tillen om deze naar een andere plaats te vervoeren? Waarschijnlijk is het antwoord nee, en voor velen lijkt het zelfs een onmogelijke taak om te volbrengen. Maar niet voor de Amish, en de video die we je laten zien, bewijst het.

via Mount Vernon News/Youtube

Advertisement
mountvernonnews/Youtube

mountvernonnews/Youtube

De schouders eronder, en vele armen: alleen hierdoor is het de 250 Amish van Mount Vernon, in County Knox, gelukt om een ​​hele schuur op te tillen en naar de andere kant van de boerderij te vervoeren, op ongeveer 60 meter afstand. De operatie gebeurde volledig met de hand, middenin de winter, en vereiste de tussenkomst van honderden mensen uit de omliggende Amish-gemeenschappen. Allemaal als vanzelfsprekend gearriveerd met paardenkoetsen.

Geen kranen, geen kabels en geen gereedschap: deze mannen waren de hoofdrolspelers van een scène die in ieders geheugen blijft gegrift. Allemaal aan vier zijden gerangschikt en... hup, in ongeveer 5 minuten werd de enorme en zware constructie gedraaid en verplaatst! Een werkelijk merkwaardige onderneming, voor een gemeenschap die net zo merkwaardig is. Vaak te archaïsche gebruiken, maar die aantonen hoe het mogelijk is om zelfs nu nog te leven zonder ondergedompeld te worden in de moderniteit. Complimenten voor de kracht van deze "ouderwetse” moderne mannen!

Advertisement