Deze zeldzame nachtvlinder met roze en gele vleugels herinnert ons eraan dat de natuur ongelooflijk fantasierijk kan zijn - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze zeldzame nachtvlinder met roze…
40.000 euro voor een reis om ijsberen te doden: het macabere aanbod van enkele Een achtergelaten kitten wordt door drie husky's

Deze zeldzame nachtvlinder met roze en gele vleugels herinnert ons eraan dat de natuur ongelooflijk fantasierijk kan zijn

Door Janine
946
Advertisement

Wist je dat er in de natuur een soort nachtvlinder bestaat met prachtige roze en gele kleuren? Een onweerstaanbare mix die een merkwaardig en zeer elegant tintje geeft aan een insect dat te vaak met afschuw of onverschilligheid wordt beschouwd. Maar als je eenmaal deze prachtige foto’s van dichtbij hebt gezien, kun je niet anders dan verliefd worden op de zogenaamde “Roze Esdoornmot" (Dryocampa rubicunda), een wonder van de natuur dat iedereen zou moeten kennen.

foto: Wikimedia

De roze esdoornmotten komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika en daarom is het niet ongebruikelijk om ze ook tegen te komen in het westen van Texas, ten zuiden van Florida tot in het noorden van Canada, en ze onderscheiden zichzelf als een van de meest bijzondere nachtvlinders van het Noord-Amerikaanse continent. Hoewel ze het liefst op esdoorns leven, kiezen ze soms ook voor eiken als hun natuurlijke leefomgeving.

foto: Wikimedia

Volgens Mountain Lake Biological Station Office in Virginia moeten deze motten niet worden verward met de roze motten die in de natuur bekend staan ​​als Trosia nigropunctigera (de soort op de twee bovenstaande foto's), omdat die van de esdoorn perfect herkenbaar zijn aan de roze en gele kleur.

Advertisement
foto: Wikimedia

Volgens de North American University, “zijn hun vleugels zachtgeel of wit, met roze vlekken op de randen en op de basis. Hun kleur is echter zeer variabel; in sommige gevallen kunnen de vleugels roze zijn met kleine gele strepen; in andere gevallen zijn de roze vlekken mogelijk minder evident.”

foto: Wikimedia

De universiteit vervolgt: "Motten met heel weinig roze vlekken worden geclassificeerd als een zeldzame ondersoort en zijn meestal te vinden in Missouri. Hun hoofden en lichamen zijn gewoonlijk behaard en geel; hun antennes en poten zijn roze terwijl het hoofd een licht behaard is.”

Kijk hoe geweldig deze prachtige Noord-Amerikaanse nachtvlinders zijn als ze plotseling op een vinger gaan zitten…

Advertisement

En wanneer ze hun vleugels openen om ermee te fladderen, is het een en al roze en geel!

foto: Wikimedia

Een soort nachtvlinder die in andere delen van de wereld zeer zeldzaam is, maar daarom niet minder waard is om bekend en gewaardeerd te worden. En bovendien is het met deze natuurlijke kleuren onmogelijk om niet verliefd te worden op zijn bijzondere kenmerken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt